Pomocnik Napisano 27 lutego 2010 #1 Napisano 27 lutego 2010 Na wiosnę zamierzam zacząć budowę domu. Zastanawiam się m.in. jakie umowy powinienem podpisać z wykonawcami prac budowlanych? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/poradnik-prawny/porady/11062-jakie-umowy-podpisac-z-wykonawcami-prac-budowlanych
Gość Danuta Napisano 8 września 2015 #2 Napisano 8 września 2015 W kwietniu 2014 roku podpisałam umowę z firmą budowlaną o budowę dom . Termin zakończenia prac ustalono na kwiecień 2015 , jest również punkt o karach za niedotrzymanie terminu przez wykonawcę . Tymczasem we wrześniu 2015 roku wciąż trwają prace , a firma budowlana nie ma sobie nic do zarzucenia . Proszę o informację co mogę zrobić w takiej sytuacji , czy sama mam obliczyć karne odsetki , czy muszę zatrudnić prawnika ?
vip42 Napisano 8 września 2015 #3 Napisano 8 września 2015 Cytat W kwietniu 2014 roku podpisałam umowę z firmą budowlaną o budowę dom . Termin zakończenia prac ustalono na kwiecień 2015 , jest również punkt o karach za niedotrzymanie terminu przez wykonawcę . Tymczasem we wrześniu 2015 roku wciąż trwają prace , a firma budowlana nie ma sobie nic do zarzucenia . Proszę o informację co mogę zrobić w takiej sytuacji , czy sama mam obliczyć karne odsetki , czy muszę zatrudnić prawnika ? Myślę że bez prawnika się nie obejdzie, ale jeśli po zawarciu umowy były wprowadzane zmiany w projekcie to szansa na wygraną jest nikła, bo wykonawca zawsze może powiedzieć, że to te zmiany zakłóciły harmonogram.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się