NOTO Napisano 27 lutego 2010 #1 Napisano 27 lutego 2010 Witam,Mam kozę (taka odmiana kominka). To już 3 sezon jak palę.Co ile trzeba wymienić uszczelnienia w postaci sznura ?
edwl Napisano 12 marca 2010 #2 Napisano 12 marca 2010 Cytat Witam,Mam kozę (taka odmiana kominka). To już 3 sezon jak palę.Co ile trzeba wymienić uszczelnienia w postaci sznura ? O sznurze nie wiem nic, ale zwrot taka odmiana kominka bardzo mi się spodobał
Mathir Napisano 14 marca 2010 #3 Napisano 14 marca 2010 Cytat O sznurze nie wiem nic, ale zwrot taka odmiana kominka bardzo mi się spodobał Czepiasz się! Normalnie się czepiasz!
Kominki Bielawski Napisano 15 kwietnia 2010 #4 Napisano 15 kwietnia 2010 Wymiana sznura po trzech latach jest wskazana , lepiej wcześniej nie w sezonie grzewczym . Wielu naszych klientów pali latami bez wymiany uszczelek a u niektórych po jednym sezonie ze sznura pozostaje wspomnienie .... Koszt wymiany jest mały i na pewno opłacalny zważywszy oszcędności na opale , myciu szyby oraz bezpieczeństwie domowników .
Konfi Napisano 12 maja 2010 #5 Napisano 12 maja 2010 Cytat Wymiana sznura po trzech latach jest wskazana , lepiej wcześniej nie w sezonie grzewczym . Wielu naszych klientów pali latami bez wymiany uszczelek a u niektórych po jednym sezonie ze sznura pozostaje wspomnienie .... A jest jakaś konkretna przyczyna?
racer Napisano 14 maja 2010 #6 Napisano 14 maja 2010 Nie ma żadnej, jeśli nie zaczyna się kruszyć. Niektóre są tak dobre, że funkcjonują po 10 lat i dłużej, a zamiennik może być dużo słabszy.
NOTO Napisano 4 sierpnia 2010 Autor #7 Napisano 4 sierpnia 2010 Idzie kolejny sezon a ja nie widzę konkretnego powodu wymiany sznura.Drobne nieszczelności powodują że drewno się pali a nie zarzy przy stłumionym dopływie , przez co szyba jest czysta. No prawie czysta tzn. wystarczy wodą i szmatką przetrzeć.
racer Napisano 5 sierpnia 2010 #8 Napisano 5 sierpnia 2010 Cytat Idzie kolejny sezon a ja nie widzę konkretnego powodu wymiany sznura.Drobne nieszczelności powodują że drewno się pali a nie zarzy przy stłumionym dopływie , przez co szyba jest czysta. No prawie czysta tzn. wystarczy wodą i szmatką przetrzeć. tym tokiem rozumowania można by sobie ponawiercać wkład/kozę w miejscach dowolnie przez siebie wybranych. Producent przewiduje taki dopływ powietrza, i na taki wkład/kozę daje gwarancję. Każdy dodatkowy dopływ zwiększa temperaturę spalania, czasem skutkuje to przegrzaniem wkładu i uszkodzeniem jego elementów.
NOTO Napisano 22 sierpnia 2010 Autor #9 Napisano 22 sierpnia 2010 hm ... niby racja. Czasami mi się to tak rohula ,że chciałbym to stłumić i nie mogę.Ale obawiam się że sznurek z marketu będzie gorszej jakości ... i będę wtedy wymieniał co sezon.Trochę tego mam ... drzwiczki główne, drzwiczki boczne, popielnik .... razem pewnie ponad 2m
racer Napisano 23 sierpnia 2010 #10 Napisano 23 sierpnia 2010 Więc od dzisiaj jesteś ekspertem od sznurków...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się