ciekawski83 Napisano 20 lutego 2010 Udostępnij #1 Napisano 20 lutego 2010 witamjakie najciekawsze błędy przytrafiły się Wam w projektach : najlepiej ze zdjęciem lub skanem Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 19 marca 2010 Udostępnij #2 Napisano 19 marca 2010 Może to nie błąd projektowy,lecz zmieniliśmy troszkę w łazienkach,gdyż obydwie były bez okien.Na dole pom. gosp. z oknem stało sie łazienką,a łazienka pom.gosp.a na górze w łazience zostało dołozone okno chachowe ... i jest teraz ok. Link do komentarza
ciekawski83 Napisano 6 lipca 2010 Autor Udostępnij #3 Napisano 6 lipca 2010 to nie błąd. ja miałem do czynienia ze słupem podpierającym płatew na schodach (około 30 cm od ściany) Link do komentarza
ashantess Napisano 6 lipca 2010 Udostępnij #4 Napisano 6 lipca 2010 U nas łazienka była też fajna.W projekcie ładnie okienko, prysznic.W rzeczywistości się okazało, że na prysznic od okna zostawiono 75 cm, a kabiny w oknie mieć nie chcieliśmy. Okno do przesunięcia i spokój^^Oprócz tego drzwi z wiatrołapu do hallu były ustawione dokładnie pośrodku, tak że ani z jednej ani z drugiej strony nie dałoby się postawić żadnej szafki na buty. Więc drzwi na maxa do ściany i piękna wnęka na szafkę gotowa Póki co tyle. Zobaczymy dalej^^ Link do komentarza
ciekawski83 Napisano 7 lipca 2010 Autor Udostępnij #5 Napisano 7 lipca 2010 Cytat U nas łazienka była też fajna.W projekcie ładnie okienko, prysznic.W rzeczywistości się okazało, że na prysznic od okna zostawiono 75 cm, a kabiny w oknie mieć nie chcieliśmy. trzeba było zasięgnąć jeszcze opini sąsiada Link do komentarza
ashantess Napisano 7 lipca 2010 Udostępnij #6 Napisano 7 lipca 2010 Cytat trzeba było zasięgnąć jeszcze opini sąsiada Akurat łazienka "bezsąsiadowa" Link do komentarza
Draagon Napisano 7 lipca 2010 Udostępnij #7 Napisano 7 lipca 2010 Błędy jakie ja wychwyciłem jeszcze przed PnB:Przekrój A-A - ganek z dwuspadowego zrobił się 3 spadowykomin - długość komina równoległa do więźby - czyli śnieg by mi elegancko zalegał za kominem, kazałem komin obrócićbrak drzwi w elewacji frontowejokno przy spoczniku 2m nad nim - już poprawioneTo tyle - resztę sam projektowałem, a projektant miał to tylko przenieść na papier Co wyjdzie w trakcie budowy - to się jeszcze okaże Link do komentarza
PeZet Napisano 7 lipca 2010 Udostępnij #8 Napisano 7 lipca 2010 Zmieniałem lekko okna w projekcie. Pani architekt robiąca adaptację z rozpędu wpisała nadproże L-19 nad trójkątnym oknem lukarny. Link do komentarza
ciekawski83 Napisano 7 lipca 2010 Autor Udostępnij #9 Napisano 7 lipca 2010 Cytat Co wyjdzie w trakcie budowy - to się jeszcze okaże no fakt, lepiej w trakcie niż po.... Link do komentarza
mysza223 Napisano 8 lipca 2010 Udostępnij #10 Napisano 8 lipca 2010 Pion kanalizacyjny w stopniach zakręconych przy drzwiach do kotłowni - przesunięcie o 15cm rozwiązało problem w postaci pionu w kotłowni.Z innej budowy - dach zaprojektowany w dobudówce (siłowni) do sali gimnastycznej wychodził w oknach sali ( po porozumieniu z projektantami i kierownictwem zrobiliśmy po "swojemu" a potem oni przenieśli na papier,Jeszcze jest dużo takich ale brak słów na opisywanie Link do komentarza
ciekawski83 Napisano 9 lipca 2010 Autor Udostępnij #11 Napisano 9 lipca 2010 Cytat Jeszcze jest dużo takich ale brak słów na opisywanie opisuj opisuj, najlepiej z rysunkami:) Link do komentarza
ciekawski83 Napisano 9 lipca 2010 Autor Udostępnij #12 Napisano 9 lipca 2010 przepiękny garaż ze stropem teriva na całość docieplony od góry wełną, nie ma ani wejścia na "poddasze" z dołu ani z góry, zrobione na "głucho" Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 9 lipca 2010 Udostępnij #13 Napisano 9 lipca 2010 Inwencje twórcze projektantów nie mają niekiedy granic .... Link do komentarza
ciekawski83 Napisano 9 lipca 2010 Autor Udostępnij #14 Napisano 9 lipca 2010 bo trzeba mieć fantazję Link do komentarza
Ciril Napisano 27 lipca 2010 Udostępnij #15 Napisano 27 lipca 2010 U mnie to nie był błąd architekta, tylko męża - wykonawcy, odwrócił bieg schodów z piwnicy i w efekcie z parteru na poddasze.Okrągłe okienko na klatce schodowej wyszło 3 cm. nad schodkiem... początkowo zastanawiałam się czy go nie zamurować na amen, ale zostawiłam - będzie doświetlało górną część biegu schodów. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się