Jan_13 Napisano 10 stycznia 2010 Udostępnij #1 Napisano 10 stycznia 2010 Jak dobrze oświetlić schody? Chodzi mi szczególnie o takie małe punkty świetlne montowane w pobliżu stopni? Link do komentarza
KAROI Napisano 11 stycznia 2010 Udostępnij #2 Napisano 11 stycznia 2010 A co tu pisać? Montujesz i po sprawie! Link do komentarza
Jolka3 Napisano 5 marca 2010 Udostępnij #3 Napisano 5 marca 2010 Cytat A co tu pisać? Montujesz i po sprawie! A może jednak ktoś napisałby o ciekawych pomysłach? Link do komentarza
Super B Napisano 8 kwietnia 2010 Udostępnij #4 Napisano 8 kwietnia 2010 Proponuję zerknąć:http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1237404.html Link do komentarza
coolibeer Napisano 8 kwietnia 2010 Udostępnij #5 Napisano 8 kwietnia 2010 Ja mam takie Skoffa montowane u mnie. Czekam tylko na schody. Link do komentarza
Konfi Napisano 9 kwietnia 2010 Udostępnij #6 Napisano 9 kwietnia 2010 Fajne! Wrzucam stronkę tego producenta:http://www.led.skoff.pl/Długo jeszcze będziesz czekał, coolibeer? Link do komentarza
edwl Napisano 11 kwietnia 2010 Udostępnij #7 Napisano 11 kwietnia 2010 Fajne te światełka schodowe:) Ale cenka...wysoka. Link do komentarza
Jacek_w Napisano 28 kwietnia 2010 Udostępnij #8 Napisano 28 kwietnia 2010 Może kogoś któraś z tych opraw zainteresuje Oprawy LED , wszystkie wykonane są w technologi led i da się je montować w puszkach instalacyjnych również na schodach. Link do komentarza
wolfik36 Napisano 12 maja 2010 Udostępnij #10 Napisano 12 maja 2010 Cytat Jak dobrze oświetlić schody? Chodzi mi szczególnie o takie małe punkty świetlne montowane w pobliżu stopni? Też mam oświetlenie Skoff seria Tango mini montowane przy schodach w pasie korkowym o szerokości 20 cm Trochę drogie, ale efekt jest super. Link do komentarza
edwl Napisano 25 maja 2010 Udostępnij #11 Napisano 25 maja 2010 Zazdroszczę wam, bo nie pomyślałem na czas!!! I teraz d.pa kwas! Link do komentarza
coolibeer Napisano 25 maja 2010 Udostępnij #12 Napisano 25 maja 2010 Schody już na ukończeniu jak widać... A światełka jednak zmieniłem na SKOFF MUSIC LINE TANGO STICK Link do komentarza
Franek_Janek Napisano 26 maja 2010 Udostępnij #13 Napisano 26 maja 2010 Miałeś bardzo dobry pomysł! Mnie nie starczyło wyobraźni Link do komentarza
Humbak Napisano 27 maja 2010 Udostępnij #14 Napisano 27 maja 2010 Oświetlenie, jak oświetlenie, ale schody piękne! Link do komentarza
Trzylwy Napisano 27 maja 2010 Udostępnij #15 Napisano 27 maja 2010 (edytowany) My postawiliśmy na prostotę. Dwa spostrzeżenia po kilku miesiącach użytkowania- 21 diod, to troszkę za dużo jak na jedno źródło. - ciemne schody można myć codziennie, a i tak po włączeniu światełek widać kurz.Poza tym, jest super. Edytowano 27 maja 2010 przez Trzylwy (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Etka Napisano 27 maja 2010 Udostępnij #16 Napisano 27 maja 2010 Cytat My postawiliśmy na prostotę. Dwa spostrzeżenia po kilku miesiącach użytkowania- 21 diod, to troszkę za dużo jak na jedno źródło. - ciemne schody można myć codziennie, a i tak po włączeniu światełek widać kurz.Poza tym, jest super. Wyglądają super. Mam bardzo podobne schody i tak właśnie chcę je wykończyć. Jeśli nie tajemnica ile kosztowały takie stopnice? Co to za drewno? Link do komentarza
Trzylwy Napisano 27 maja 2010 Udostępnij #17 Napisano 27 maja 2010 Dąb. Ceny nie podam, bo nie rozliczaliśmy się za poszczególne stopnie, tylko za całość... a u nas sporo barierek ....Ogólny koszt ... 6,2k. Link do komentarza
Bopet Napisano 28 maja 2010 Udostępnij #18 Napisano 28 maja 2010 Nie mogłem żony odciągnąć od ekranu jak zobaczyła te schody Link do komentarza
dzempel Napisano 28 maja 2010 Udostępnij #19 Napisano 28 maja 2010 Trzylwy -macie piękne schody Link do komentarza
Etka Napisano 28 maja 2010 Udostępnij #20 Napisano 28 maja 2010 To prawda, naprawdę są ładne. Mam podobne, lekko spitolone przez fachowców, betonowe wyglądają beznadziejnie, ale mam nadzieję, że powykończeniu będą chociaż trochę podobne do tych. Link do komentarza
Trzylwy Napisano 29 maja 2010 Udostępnij #21 Napisano 29 maja 2010 Tak myślałem ... że trzeba je było najpierw umyć, a potem fotografować ... a tak ... tylu gości a schody zakurzone ... i wstyd na cały powiat ... Link do komentarza
coolibeer Napisano 29 maja 2010 Udostępnij #22 Napisano 29 maja 2010 Na fotkach wtedy jak ci rurka pękła i były zalane tak ładnie się nie prezentowały. Schody super. Link do komentarza
Trzylwy Napisano 30 maja 2010 Udostępnij #23 Napisano 30 maja 2010 Nawet mi nie przypominaj ... Link do komentarza
Gama Napisano 13 lutego 2011 Udostępnij #24 Napisano 13 lutego 2011 Czy takie oświetlenie można zamontować po połozeniu tynków? Wcześniej jakoś nie pomyslelismy a tu schody taaakie suuuper! Link do komentarza
coolibeer Napisano 14 lutego 2011 Udostępnij #25 Napisano 14 lutego 2011 Cytat Czy takie oświetlenie można zamontować po połozeniu tynków? Wcześniej jakoś nie pomyslelismy a tu schody taaakie suuuper! Gama jak sobie wykujesz to możesz. Prawde powiedziawszy najpierw powinno się położyć peszel i wtedy robić tynki a kable później możesz wciągnąć i wykłuć sobie miejsce pod oświetlenie. Ale teraz to już bez dłutka się nie obejdzie. Link do komentarza
Gama Napisano 14 lutego 2011 Udostępnij #26 Napisano 14 lutego 2011 Trudno, efekt jest wart tej poprawki, dzięki:) Link do komentarza
Jan_13 Napisano 6 marca 2011 Autor Udostępnij #27 Napisano 6 marca 2011 Cytat Dwa spostrzeżenia po kilku miesiącach użytkowania- 21 diod, to troszkę za dużo jak na jedno źródło. - ciemne schody można myć codziennie, a i tak po włączeniu światełek widać kurz.Poza tym, jest super. A więc naprawdę diabeł śpi w szczegółach Link do komentarza
Spotline Napisano 7 marca 2011 Udostępnij #28 Napisano 7 marca 2011 Cytat Czy takie oświetlenie można zamontować po połozeniu tynków? Wcześniej jakoś nie pomyslelismy a tu schody taaakie suuuper! Być może dasz radę pokombinować z przewodem Ja u siebie też później kładłem przewód i postarałem się wykorzystać drewniane schody . Być może u was też będzie możliwe pokombinowanie.Tylko że ja montowałem oprawki ledowe nie nad płaską częścią schodka lecz nad krawędzią. Cytat Gama jak sobie wykujesz to możesz. Prawde powiedziawszy najpierw powinno się położyć peszel i wtedy robić tynki a kable później możesz wciągnąć i wykłuć sobie miejsce pod oświetlenie. Ale teraz to już bez dłutka się nie obejdzie. Jeżeli chodzi o poprowadzenie przewodów - to faktycznie jak nie ma innej możliwości należało by się wkuć itd,natomiast oprawy do oświetlania schodów są również natynkowe czyli nie musimy drążyć otworów pod oprawę tylko przykręcić ją śrubami do ściany ale są też minusy tego rozwiązania - czyli oprawa będzie odstawała od ściany często na odległość 5 cm minimum. Link do komentarza
Trzylwy Napisano 8 marca 2011 Udostępnij #29 Napisano 8 marca 2011 Cytat A więc naprawdę diabeł śpi w szczegółach Link do komentarza
edwl Napisano 20 marca 2011 Udostępnij #30 Napisano 20 marca 2011 Jak dla mnie - ciemne drewno to nieszczęście użytkowe Ale wygląda ładnie... po wyczyszczeniu Link do komentarza
Gama Napisano 22 marca 2011 Udostępnij #31 Napisano 22 marca 2011 "Być może dasz radę pokombinować z przewodem Ja u siebie też później kładłem przewód i postarałem się wykorzystać drewniane schody . Być może u was też będzie możliwe pokombinowanie.Tylko że ja montowałem oprawki ledowe nie nad płaską częścią schodka lecz nad krawędzią."Dziękuję za radę, rozmawiałam już z naszym panem majstrem i rzeczywiście pokombinuje i nawet będzie ładnie wyglądać! Link do komentarza
ewiq0 Napisano 11 sierpnia 2011 Udostępnij #32 Napisano 11 sierpnia 2011 no u coolibeera widziałam super....a Trzechlwów na fotkach też rewelacja sprawię sobie, ale to przy remoncie dopiero, jak się nie zrobiło od razu Link do komentarza
daggulka Napisano 11 sierpnia 2011 Udostępnij #33 Napisano 11 sierpnia 2011 Cytat no u coolibeera widziałam super....a Trzechlwów na fotkach też rewelacja sprawię sobie, ale to przy remoncie dopiero, jak się nie zrobiło od razu też mi się podoba , ale mam wrażenie że do moich schodów w gresie nie będzie pasować ... bardzo podobają mi się schody z drewna w ten sposób podświetlone ... Link do komentarza
azh-schody Napisano 23 stycznia 2012 Udostępnij #34 Napisano 23 stycznia 2012 Cytat Jak dobrze oświetlić schody? Chodzi mi szczególnie o takie małe punkty świetlne montowane w pobliżu stopni? Rodzaj oświetlenia zależy od indywidualnych upodobań. Jedni wybietają punktowe światło led lub halogen inni światłowód. Jest wiele sposobów i rozwiązań, a kilka gotowych realizacji można zobaczyć np. na stronie schody drewniane AZH w dziale galeria.Mam nadzeję, że przedstawione projekty zainspirują.Pozdrawiam, Link do komentarza
SRX Napisano 23 stycznia 2012 Udostępnij #35 Napisano 23 stycznia 2012 Schody jak schody, a tego oświetlenia coś mało w galerii. Link do komentarza
azh-schody Napisano 26 stycznia 2012 Udostępnij #36 Napisano 26 stycznia 2012 Cytat Schody jak schody, a tego oświetlenia coś mało w galerii. Oto kilka przykłądów1. Podświetlenie na środku stopnia: 2. Podświetlenie na całosći: 3. Oświetlenie nad stopniem: Jeśli któryś z przykładów zaciekawi mogę podełać więcej zdjęćPozdrawiam, Link do komentarza
Humbak Napisano 5 lutego 2012 Udostępnij #37 Napisano 5 lutego 2012 Fajne te schody. A pierwsze zdjęcie... bajkowe po prostu. Link do komentarza
Sepro Napisano 12 lutego 2012 Udostępnij #38 Napisano 12 lutego 2012 A mnie spodobało się drugie. Robi wrażenie! Bardzo fajne schody! Link do komentarza
Humbak Napisano 19 lutego 2012 Udostępnij #39 Napisano 19 lutego 2012 Cytat A mnie spodobało się drugie. Robi wrażenie! Bardzo fajne schody! Zgoda! Drugie też są OK! Link do komentarza
Humbak Napisano 25 marca 2012 Udostępnij #40 Napisano 25 marca 2012 A tak w ogóle... Więcej fotek w tym temacie by się zdało!!! Link do komentarza
kazik84 Napisano 10 lipca 2013 Udostępnij #41 Napisano 10 lipca 2013 Najlepsze chyba są te punktowe - proste w montażu i dają wystarczające światło. Nie potrzeba tutaj nie wiadomo jak mocnego źródła, dlatego też stosuje się LEDY w różnych barwach światła.A w zależności od otworu montażowego lub samego sposobu montażu można zastosować punktowe oprawy LED Skoffa. Aluminiowe są także do przyklejenia. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 10 lipca 2013 Udostępnij #42 Napisano 10 lipca 2013 O taki efekt Ci chodziło Link do komentarza
Magg Napisano 13 lipca 2015 Udostępnij #43 Napisano 13 lipca 2015 Mi się jednak najbardziej podoba boczne, jak najdelikatniejsze. Link do komentarza
Ekspert Sztukaterii WMB Napisano 16 lutego 2016 Udostępnij #44 Napisano 16 lutego 2016 Można też połączyć oświetlenie LED (punktowe czy taśmę) z listwami przypodłogowymi - elementami sztukaterii ozdobią i wykończą ścianę a lampki wpuszczone w nie dadzą ciekawy efekt Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się