Skocz do zawartości

Budowa domu na działce po rozdzielni energetycznej

joda

Recommended Posts

Witam, posiadam działkę na, której przez wiele lat znajdowała się duża rozdzielnia. Od około 5 lat zamknięta.
Budynek został rozebrany, gruz wywieziony. Zastanawiam się, czy istnieją jakieś przeciwwskazania do budowy domu na tej działce. Czy grunt może być skażony? Czy można na takiej ziemi uprawiać ogródek, sad?

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Z tego co piszą w komentarzach, to te Yato czy tej klasy najtańsze to trzeba się dobrze przyłożyć żeby zacisnąć. Ale z tą przeróbką to nienajgorszy pomysł, bo syn mi wyspawa jak będę chciał, bo już myślałem, żeby te Knaufa przerobić. A z tą droższą to zobaczę jeszcze jak z kasą będę stał, bo na zarobek bym nie oszczędzał, a na dwa pokoje to nie bardzo się opłaca. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Tego właśnie chce uniknąć, bo pchełki z 2mm wystają. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Zaciśnięte się nie przesunie i jest sztywniej.   Możesz kupić najtańszą i przerobić "na własne kopyto", obciąć szczęki przyspawać je na przedłużkach.  To tylko dwie cienkie blaszki "do przyszycia".
    • Powiem szwagrowi. Mówił kiedyś, że chciałby po francusku...
    • Tak też myślałem, ale to nigdy nie było problemem. Płyta jest dociskana i łby pod spodem wgniatają się w nią.  Ostatecznie można uderzyć to miejsce lekko młotkiem - przez deseczkę - i potem dopiero dokręcić płytę. Łby wkrętów schowają się w płycie.
    • Karolczyk98 Dziękuje za poświęcony czas i analizę mojego założenia, pod tytułem garaż Przyjąłem nowe parametry ze względu na dach i wierzbę jej parametry 1. Garaż zostanie lekko wkopany i w zagospodarowaniu działki teren zostanie podniesiony 2. Kont dachu 9 stopni Tak będzie projekt garażu z zagospodarowaniem działki "pozwolenie na budowę"   Załączam rysunki
  • Utwórz nowe...