Tomasz_ Napisano 5 czerwca 2005 Udostępnij #1 Napisano 5 czerwca 2005 czy izolacje przeciwwilgociową fundamentu z bloczków betonowych wykonujemy tylko od zewnątrz? czy także od wewnątrz budynku? czy dysperbit będzie dobrym zabezpieczeniem i czy można na niego przykleić styropian (podobno niektóre środki rozpuszczają styropian)? pozdrawiam Link do komentarza
scarab Napisano 6 czerwca 2005 Udostępnij #2 Napisano 6 czerwca 2005 izolacje dysperbitem lub czyms innym (ja uzywalem izolbetu) daje sie po obydwu stronach - od zewnetrznej i wewnetrznej. pamietaj jeszcze o izolacjach poziomych Link do komentarza
Tomasz_ Napisano 6 czerwca 2005 Autor Udostępnij #3 Napisano 6 czerwca 2005 ale czy izolbet nie rozpuszcza styropianu? Link do komentarza
scarab Napisano 7 czerwca 2005 Udostępnij #4 Napisano 7 czerwca 2005 nie wiem, nie uzywalem styropianu. folii nie rozpuszcza, wiec wydaje mi sie ze i styropiane rowniez. Link do komentarza
Redakcja Napisano 7 czerwca 2005 Udostępnij #5 Napisano 7 czerwca 2005 Nie ma potrzeby wykonywania izolacji pionowych na ścianach fundamentowych w domach niepodpiwniczonych, jeśli zostały one wykonane z betonu lub bloczków betonowych. Jedynie na gruntach zawierających kwasy humusowe, ściany od zewnątrz smaruje się preparatem uszczelniającym, co zmniejsza korozyjny oddziaływanie tych kwasów na beton. Dysperbit jest wodorozcieńczalną emulsją asfaltowo-kauczukową i z powodzeniem może być użyty do przyklejenia płyt styropianowych. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się