sattel Napisano 25 października 2009 #1 Napisano 25 października 2009 Witamna wiosne ruszam z budowa domu w oparciu o sciane 44 cm firmy Porotherm lub Eder bo własnie na taki konkurencyjny wyrób natrafiłem.Czy macie moze jakieś doświadczenie co do róznic miedzy Winerbergerem a Ederem.Mam takze pytanie czy warto jest kupować tylko bloczek typowy czy moze pokusic sie o połówkowe, narozne , do otworów okiennych . Podzielcie sie takze dobrymi radami co do murowania z 44 cm bloczkow.Pzdr Mirek
Budowlane Centrum Dystrybu Napisano 27 marca 2010 #2 Napisano 27 marca 2010 Polecam EDER - lepsza jakość i parametry cieplne przy porównywalnej cenie.http://www.bcd.pl/galeria/50.html
bobiczek Napisano 27 marca 2010 #3 Napisano 27 marca 2010 Mój zrobiony i zamieszkany od 3 lat na Porothermie 44 PW + ciepła zaprawa. Bez dodatkowego ocieplenie.I po kilku sezonach grzewczo - zamieszkałych uważam podjętą decyzję za bardzo słuszną.Pozdrawiam
jak1000 Napisano 28 marca 2010 #4 Napisano 28 marca 2010 @Sattel Chciałbym zapytać o grubość fundamentu i materiał jaki zastosowałeś przy jego budowie.
Grzybarczyk Napisano 28 marca 2010 #5 Napisano 28 marca 2010 Cytat Mój zrobiony i zamieszkany od 3 lat na Porothermie 44 PW + ciepła zaprawa. Bez dodatkowego ocieplenie.I po kilku sezonach grzewczo - zamieszkałych uważam podjętą decyzję za bardzo słuszną.Pozdrawiam Szczerze mówiąc, nie spodziewałbym się, że sam, niczym nie ocieplony pustak będzie w stanie utrzymać temperaturę w domu. Zawsze wydawało mi się, że do budowy jednowarstwowej to suporeks, a wszystko inne trzeba docieplić? Może ktoś mnie wyprowadzi z błędu?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się