Mavrix Napisano 3 października 2009 Udostępnij #1 Napisano 3 października 2009 Witam. mam zainstalowany w domu alarm i wszystko działa fajnie problem polega na tym że alarm nie ma powiadomienia na telefon. moje pytanie brzmi czy jest w sprzedaży jakiś moduł zewnętrzny zasilany napięciem 12V (takie wyjscie ma alarm na syrenę i sygnalizator swietlny) który po załączeniu sie alarmu wybierałby wprowadzony numer telefonu i na niego dzwonił. Moduł ten chciałbym podpiąć pod wejscie rj11 w gniazdku telefonicznym. Jeżeli istnieje taki oduł to prosze o podpowiedz gdzie mogę go kupić lub chociaż jak dokłądnie się on nazywa gdyż szukałem już w google i na alegro ale bez nazwy urządzenia ciężko coś wyszukać. Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 4 października 2009 Udostępnij #2 Napisano 4 października 2009 Mavrix ale to powiadamianie na telefon nie jest wcale fajne, ono ci zjada impuls telefoniczny za każdym uzbrojeniem i rozbrojeniem alarmu. Lepiej założyć powiadomienia drogą radiową, wprawdzie urządzenie kosztuje ok 600-700 zł ale potem juz nie ponosisz kosztów i nie zwiększa ci to rachunków telefonicznych:) My mamy tą opcję właśnie. Link do komentarza
chrobry Napisano 2 listopada 2009 Udostępnij #3 Napisano 2 listopada 2009 Cytat Witam. mam zainstalowany w domu alarm i wszystko działa fajnie problem polega na tym że alarm nie ma powiadomienia na telefon. moje pytanie brzmi czy jest w sprzedaży jakiś moduł zewnętrzny zasilany napięciem 12V (takie wyjscie ma alarm na syrenę i sygnalizator swietlny) który po załączeniu sie alarmu wybierałby wprowadzony numer telefonu i na niego dzwonił. Moduł ten chciałbym podpiąć pod wejscie rj11 w gniazdku telefonicznym. Jeżeli istnieje taki oduł to prosze o podpowiedz gdzie mogę go kupić lub chociaż jak dokłądnie się on nazywa gdyż szukałem już w google i na alegro ale bez nazwy urządzenia ciężko coś wyszukać. Ja własnym sposobem dorobiłem do istniejącego alarmu powiadomienie GSM. Proste ale skuteczne i nie zjada zadnych impulsów. Koszt funkcjonowania to ok 10zl/na rok - mozna przezyc Jezeli Cie to interesuje opisze co i jak. Link do komentarza
ja14 Napisano 4 maja 2010 Udostępnij #4 Napisano 4 maja 2010 Ja kupilem dialer gsm za 100 na alledrogo. Link do komentarza
coolibeer Napisano 4 maja 2010 Udostępnij #5 Napisano 4 maja 2010 ja mam za 400 zł moduł gsm i kartę pleya. Na rok 50 zł kartę wykupuję i jest ok Link do komentarza
cmann Napisano 30 lipca 2010 Udostępnij #6 Napisano 30 lipca 2010 Ja polecam również powiadomienie GSM... Wystarczy karta Orange z doładowaniem. Link do komentarza
adam_mk Napisano 4 sierpnia 2010 Udostępnij #7 Napisano 4 sierpnia 2010 Taki cud nazywa się DIALER TELEFONICZNY.Jest tego cała kupa modeli.Na miedziane druty i na GSM.To klocek programowany.SAM wybierasz co ma robić i gdzie dzwonić, kiedy....Reklamy oglądacie czasem?Za darmo nie ma niczego.... Bezpieczeństwo kosztuje. ZAWSZE!!!Adam M. Link do komentarza
NOTO Napisano 6 sierpnia 2010 Udostępnij #8 Napisano 6 sierpnia 2010 Ale co Wam daje powiadomienie ? Jedziecie sprawdzać co się dzieje ? Link do komentarza
coolibeer Napisano 6 sierpnia 2010 Udostępnij #9 Napisano 6 sierpnia 2010 Cytat Ale co Wam daje powiadomienie ? Jedziecie sprawdzać co się dzieje ? tak dla jaj sobie pozakładaliśmy żeby kasę wyrzucić w błoto Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się