Mathir Napisano 8 września 2009 Udostępnij #1 Napisano 8 września 2009 Mam pytanie o kryteria doboru szpadla. Tych, którzy właśnie spadli z krzeseł śmiejąc się z mojej głupoty informuję, że załatwiłem tego lata dwa szpadle. W jednym pękł trzonek, w drugom metalowy element mocujący. A więc jak dobrać szpadel, który zostałby ze mną dłużej? Link do komentarza
KAROI Napisano 9 września 2009 Udostępnij #2 Napisano 9 września 2009 Wybierz taki z metalowym trzonkiem. Nie dasz rady złamać Link do komentarza
Jan_13 Napisano 10 września 2009 Udostępnij #3 Napisano 10 września 2009 A jeśli trzonek będzie drewniany, to niech to drewno nie będzie surowe! Link do komentarza
awaria Napisano 11 września 2009 Udostępnij #4 Napisano 11 września 2009 Cytat Mam pytanie o kryteria doboru szpadla. Tych, którzy właśnie spadli z krzeseł śmiejąc się z mojej głupoty informuję, że załatwiłem tego lata dwa szpadle. W jednym pękł trzonek, w drugom metalowy element mocujący. A więc jak dobrać szpadel, który zostałby ze mną dłużej? Rozwiń Kupuj polskie. I to nie jest apel o patriotyzm. Wiosną udało mi się zgiąć kilof (!!!), pewnie jakiś chiński shit, no chyba że mi z wiekiem przybywa sił Link do komentarza
acia Napisano 11 września 2009 Udostępnij #5 Napisano 11 września 2009 Wszystko zależy od tego co chcesz wykopać, bo ja byłam taka mądra, że próbowałam wykopać szpadlem 15 letnią karpę irysów. Złamałam 2 szpadle 1 gracę i 2 sztuki wideł, ale udało mi się. Trzonek zawsze można nabić nowy gorzej jak Ci pójdzie metalowa część wtedy trzeba kupić nowy sprzęt lub zadowolić się trójzębnymi widłami . Link do komentarza
Jan_13 Napisano 13 września 2009 Udostępnij #6 Napisano 13 września 2009 Cytat ...pewnie jakiś chiński shit, no chyba że mi z wiekiem przybywa sił Rozwiń No pewnie, że przybywa Codziennie sobie to powtarzam, żeby nie zwątpić Link do komentarza
KAROI Napisano 14 września 2009 Udostępnij #7 Napisano 14 września 2009 Cytat No pewnie, że przybywa Codziennie sobie to powtarzam, żeby nie zwątpić Rozwiń Grunt to autosugestia Link do komentarza
Jan_13 Napisano 16 września 2009 Udostępnij #8 Napisano 16 września 2009 Wyczuwam jakąś kpinę A ja naprawdę rosne w siłę Link do komentarza
Mathir Napisano 17 września 2009 Autor Udostępnij #9 Napisano 17 września 2009 Cytat Wyczuwam jakąś kpinę A ja naprawdę rosne w siłę Rozwiń To uważaj! Dla niektórych bardzo źle się to kończy Link do komentarza
KAROI Napisano 18 września 2009 Udostępnij #10 Napisano 18 września 2009 A wracając do szpadli... to na rynku są także takie z trzonkiem wykonanym z lekkiego metalu Rany! Toż to przecież starcza skleroza... Już to raz pisałem wyżej. Czas na emeryturę Link do komentarza
awaria Napisano 18 września 2009 Udostępnij #11 Napisano 18 września 2009 Cytat A wracając do szpadli... to na rynku są także takie z trzonkiem wykonanym z lekkiego metalu Rany! Toż to przecież starcza skleroza... Już to raz pisałem wyżej. Czas na emeryturę Rozwiń Kup oba, może na sklerozę pomoże... Link do komentarza
KAROI Napisano 20 września 2009 Udostępnij #12 Napisano 20 września 2009 Cytat Kup oba, może na sklerozę pomoże... Rozwiń Chyba jak się którymś walnę w głowę Link do komentarza
Konfi Napisano 27 maja 2010 Udostępnij #13 Napisano 27 maja 2010 Kupiłem szpadel z metaloym trzonkiem! Niezły! Jestem zadowolony! Link do komentarza
Sepro Napisano 28 maja 2010 Udostępnij #14 Napisano 28 maja 2010 Cytat Kupiłem szpadel z metaloym trzonkiem! Niezły! Jestem zadowolony! Rozwiń Oczekujesz gratulacji? Listów pochwalnych? Oznak zazdrości? Link do komentarza
Jan_13 Napisano 30 maja 2010 Udostępnij #15 Napisano 30 maja 2010 Wprew pozorom zakup dobrego szpadla może być powodem do gratulacji Wcalale nie tak łatwo znaleźć!!! Link do komentarza
Franek_Janek Napisano 31 maja 2010 Udostępnij #16 Napisano 31 maja 2010 Wybór jest przecież przeogromny! O czym ty piszesz Jan_13? Link do komentarza
Sepro Napisano 1 czerwca 2010 Udostępnij #17 Napisano 1 czerwca 2010 Cytat Oczekujesz gratulacji? Listów pochwalnych? Oznak zazdrości? Rozwiń Przepraszam! Poniosło mnie! Link do komentarza
Draagon Napisano 3 grudnia 2010 Udostępnij #18 Napisano 3 grudnia 2010 Ja od 8 miesięcy używam szpadla firmy Romaniuk. Kupiłem go w intermarsche za 60 zł czy jakoś tak. Zachwycony jestem A ma drewniany trzonek . Ale kupiłbym teraz prosty szpadel jeszcze. Link do komentarza
kalumet Napisano 3 grudnia 2010 Udostępnij #19 Napisano 3 grudnia 2010 Cytat Ja od 8 miesięcy używam szpadla firmy Romaniuk. Kupiłem go w intermarsche za 60 zł czy jakoś tak. Zachwycony jestem A ma drewniany trzonek . Ale kupiłbym teraz prosty szpadel jeszcze. Rozwiń ja używam łopaty, która ma około 40 lat i jest w o wiele lepszym stanie niż łopata kupiona w wakacje za 100 złteraz ciężko kupić coś dobrego w rozsądnej cenie Link do komentarza
Mathir Napisano 19 grudnia 2010 Autor Udostępnij #20 Napisano 19 grudnia 2010 Cytat ja używam łopaty, która ma około 40 lat i jest w o wiele lepszym stanie niż łopata kupiona w wakacje za 100 złteraz ciężko kupić coś dobrego w rozsądnej cenie Rozwiń Trzonek też ma 40 lat? Link do komentarza
kalumet Napisano 20 grudnia 2010 Udostępnij #21 Napisano 20 grudnia 2010 Cytat Trzonek też ma 40 lat? Rozwiń podejrzewam, że takja mam 30 lato łopacie to mi ojciec powiedział, że miał ją jeszcze za kawalera Link do komentarza
Draagon Napisano 23 grudnia 2010 Udostępnij #22 Napisano 23 grudnia 2010 Właśnie - przeraża mnie to, że co "nowość" to gorszy bubel - i dotyczy to właściwie wszystkich produktów - od komputerów poprzez samochody a na grabkach kończąc..Mam 2 łopaty z początku lat 80-tych chyba, jak na razie wszystko z nimi ok, to samo dotyczy wiertarki celma. Za to kupowane obecnie poza tym jednym wyjątkiem... a niech to szlag trafi.. Nawet Bosch professional jakiś taki zniewieściały..Jak można pozwolić sobie na to żeby zepsuć jakość solidnych produktów ?Toyota, Sony, Bosch.. kiedyś to były synonimy jakości i marki a dzisiaj mamy to co mamy.. Link do komentarza
autorushd Napisano 23 grudnia 2010 Udostępnij #23 Napisano 23 grudnia 2010 Cytat Właśnie - przeraża mnie to, że co "nowość" to gorszy bubel - i dotyczy to właściwie wszystkich produktów - od komputerów poprzez samochody a na grabkach kończąc..Mam 2 łopaty z początku lat 80-tych chyba, jak na razie wszystko z nimi ok, to samo dotyczy wiertarki celma. Za to kupowane obecnie poza tym jednym wyjątkiem... a niech to szlag trafi.. Nawet Bosch professional jakiś taki zniewieściały..Jak można pozwolić sobie na to żeby zepsuć jakość solidnych produktów ?Toyota, Sony, Bosch.. kiedyś to były synonimy jakości i marki a dzisiaj mamy to co mamy.. Rozwiń potwierdzam. A najgorsze ze jakość zaczyna mieć mało wspólnego z ceną. Kupiłem panel natryskowy deante, po 2 latach zepsuła sie głowica termostatyczna, wyjąłem i zamówiłem w deante taką samą. Jakież było moje zdziwienie gdy głowica bya w większości plastikowa. A stara cała mosiężna cięzka I nie ze jakaś tania, zapłaciłem ponad 200zł. Ile taki plastik pochodzi niech każdy sobie sam odpowie. I tak myślę czy w panelach jaguar tych najdroższych po ponad 2tys tez daja te plastiki? Wcale bym sie nie zdziwił. Link do komentarza
margaretka2002 Napisano 23 grudnia 2010 Udostępnij #24 Napisano 23 grudnia 2010 Niedlugo wszystko bedzie sie rozsypywalo w proch zaraz po ustaniu gwarancji... Link do komentarza
edwl Napisano 2 stycznia 2011 Udostępnij #25 Napisano 2 stycznia 2011 Cytat Niedlugo wszystko bedzie sie rozsypywalo w proch zaraz po ustaniu gwarancji... Rozwiń Czasami też odnoszę takie wrażenie Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się