Skocz do zawartości

Pralka - która lepsza

Recommended Posts

Napisano
Chyba nie znajdziesz kogoś, kto zna wszystkie trzy modele (chyba, że mamy wśród nas człowieka z branży). Pytasz o jakość, czy o użyteczność? Jeśli o to drugie, to warto, abyś określił swoje preferencje. Czego szukasz? Co jest dla ciebie ważne?
  • 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Czy dla Was pralka powinna być łatwa w obsłudze? czy lepiej mocno "wymyślna"

Prosta! Jak najprostsza. W końcu czytanie książki, aby dogadać się z własną pralką nie jest normalne icon_smile.gif Przynajmniej dla mnie icon_smile.gif
Napisano
Cytat

Prosta! Jak najprostsza. W końcu czytanie książki, aby dogadać się z własną pralką nie jest normalne icon_smile.gif Przynajmniej dla mnie icon_smile.gif

Pełna zgoda! icon_cool.gif
Napisano
Pralka musi dobrze prać, nie niszczyć ubrań i być w miarę cicha. Ważna też jest niezawodność, ja mam Elektrolux'a już 8 rok, wcześniej miałam Polar'a też 8 lat. Jakbym miała, przed każdym praniem zaglądać do instrukcji obsługi to by mnie chyba jasny szlag trafił. icon_twisted.gif
Napisano
Cytat

Pralka musi dobrze prać, nie niszczyć ubrań i być w miarę cicha. Ważna też jest niezawodność, ja mam Elektrolux'a już 8 rok, wcześniej miałam Polar'a też 8 lat. Jakbym miała, przed każdym praniem zaglądać do instrukcji obsługi to by mnie chyba jasny szlag trafił. icon_twisted.gif

Zgadzam się z przedmówcami. Jak czytać to coś pasjonującego, a nie instrukcję pralki icon_smile.gif
Napisano
Ja mam bardzo łatwą w obsłudze pralkę. (ma nawet przy szufladce na proszek taką wkładkę z graficznym skrótem charakterystyki programów). Dodatkowo fajne jest to, że pokazuje jaki czas pozostał do końca prania i są bardzo przydatne programy - np. do prania wełny albo prania "ręcznego"... Kupiłem ją 3 lata temu i już wtedy był jakiś nowszy model - ten jako starszy kupiłem w promocji. (Electrolux EWS 1021)
Napisano

Uważam, że dobra pralka to taka, która nie ma zbyt skomplikowanej obsługi. po co mieć funkcje z których się nie skorzysta bo nie wiadomo jak:)
ja się zakochałam w tych pralkach LG... cudne
lgwashingmachines.JPG

Napisano
pralki rzeczywiście fajnie wyglądają icon_mrgreen.gif ale obawiam się, że szybko takie ze wzorkami mogłyby się "opatrzeć" i po prostu znudzić.
I tak szacun dla projektanta icon_smile.gif
Napisano
Cytat

Coraz częściej pojawiają się takie kwiatki. Widziałam już podobne na komórce i GPS-ie icon_smile.gif

Na tapetach też są takie... mi się osobiście nie podobają... ale te kółeczka są fajne icon_smile.gif
Napisano
też uważam że pralka powinna byc jak najprostsza w osbłudze i trwała. Ja w zasadzie 90% rzeczy piorę na zwykły "krótki" oszczędny program na 40-60 st i jest ok:) tylko niektóre rzeczy piorę na wyższą temperaturę i z praniem wstępnym- więc tak sumując korzystam z 3 programów:) Mam tez 8-letniego electroluxa- nie do zdarcia:) Następny tez bedzie electrolux na 100%icon_smile.gif Mnie akurat na wyglądzie nie zalezy bo pralka stoi w kotłowni gdzie nikt nie wchodzi:)
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
A ja jestem innego zdania. Dla mnie pralka powinna być z gustem icon_biggrin.gif ja marzę o pralce w kuchni właśnie takiej kolorowej LG i do tego kolorowa lodówka. a pralka w kotłowni to już naprawdę ostateczność icon_biggrin.gif
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Ja wybrałabym najprostszą i najtańszą... Jeśli już wybrałeś trzy pralki jednej firmy to wybierz najtańszą...poza tym mnie jest trochę ciężko wybrać najlepszy model z tych trzech bo musiałabym przetestować wszystkie trzy modele;)
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Ja jestem pod wrażeniem pralek parowych. Dzięki nim oszczędzamy sobie czas na prasowanie, które nie zawsze należy do przyjemnych icon_biggrin.gif
  • 1 miesiąc temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...