Grzegorz_Bartoszewicz Napisano 20 lipca 2009 #1 Napisano 20 lipca 2009 Czy jako podkładu do kostki brukowej można użyć wcześniej wykonanej nawierzchni betonowej?
Libet Napisano 22 lipca 2009 #2 Napisano 22 lipca 2009 Raczej nie można użyć podkładu z betonu. Warto wstrzymać się z jakimikolwiek wylewkami betonowymi przed aranżacją otoczenia wokół domu. Zwiększy to nasze możliwości kreacyjne, np. taras wykonany w technologii na sucho, na gruncie będzie tańszy, szybciej wykonany i piękniejszy, jeśli wykorzystamy kostkę brukową lub płyty tarasowe. Jeśli niestety jest już za późno to w przypadku tarasu pozostaje niestety montaż płyt Libet Impressio na mokro, a w przypadku wykonania chodników, podjazdów zalecamy usunięcie wykonanej wcześniej nawierzchni betonowej.PozdrawiamMałgorzata Barańska
Jan_13 Napisano 27 lipca 2009 #3 Napisano 27 lipca 2009 Widziałem kiedys efekty, użycia starego betonu pod kostką... Grzegorz_Bartoszewicz wierz mi, nie warto. Lepiej wykuć stary beton w cholerę
Super B Napisano 10 września 2009 #4 Napisano 10 września 2009 A nie można najpierw wyrównać zniszczonej powierzchni i... na to kostkę?
Mathir Napisano 13 września 2009 #5 Napisano 13 września 2009 Cytat A nie można najpierw wyrównać zniszczonej powierzchni i... na to kostkę? Można, ale poziom przyszłej kostki wypadnie już wtedy naprawdę wysoko.
NOTO Napisano 25 sierpnia 2010 #6 Napisano 25 sierpnia 2010 Wydaje mi się że na obecny podkład betonowy można narzucić warstwę ostrego piasku i na tym ułożyć kostkę.Jedyny problem to pewnie woda - jeśli będzie się zbierać to będzie wysadzać w zimie, wtedy na wiosnę trzeba zapewne trochę poprawić.Gdy na betonie jest spad to pewnie nie będzie źle.Poszukaj w internecie. Nie takie rzeczy ludzie robili.
BLECHERT.Hurtownia granitu Napisano 22 marca 2011 #7 Napisano 22 marca 2011 Jeszcze nie widziałem, żeby ktoś lał beton poniżej poziomu zero. Dlatego skuwanie starego betonu wydaje się nieuniknione.
mikolayi Napisano 29 marca 2011 #8 Napisano 29 marca 2011 ile cm jest tego betonu ? co jest pod tym betonem ? w jakim stanie jest ten beton ? czy ma wyrobione spadki podłużne i poprzeczne ?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się