KAROI Napisano 19 lipca 2009 Udostępnij #1 Napisano 19 lipca 2009 Czy sprawdzają się szafki cargo szerokie na 60 cm i więcej. Czy mechanizm wytrzymuje? Link do komentarza
Mathir Napisano 20 lipca 2009 Udostępnij #2 Napisano 20 lipca 2009 Wiadomość z dzisiejszego dnia - właścicielka studia kuchennego nie poleca takich szerokości. Link do komentarza
do_rota Napisano 24 lipca 2009 Udostępnij #3 Napisano 24 lipca 2009 60cm szafki cargo nie, a 40cm już boże być czy lepiej jeszcze mniej ??A tak na marginesie jaki jest przeciętny koszt takiej szafki: 40cm szeroka i 180cm wysoka? Link do komentarza
Jan_13 Napisano 24 lipca 2009 Udostępnij #4 Napisano 24 lipca 2009 Z informacji zaczerpniętych w sklepie - 40 jest już OK. Cena na jaką trafiłem 40 cm na 200 cm = 1900 do 2000 złotych Link do komentarza
acia Napisano 24 lipca 2009 Udostępnij #5 Napisano 24 lipca 2009 Ja będę u siebie montować cargo 35 - 40 cm, myślę, że to optymalna szerokość, wszystko się zmieści, a z mechanizmem nie powinno być problemu.Pozdrawiam Link do komentarza
do_rota Napisano 24 lipca 2009 Udostępnij #6 Napisano 24 lipca 2009 Cytat Z informacji zaczerpniętych w sklepie - 40 jest już OK. Cena na jaką trafiłem 40 cm na 200 cm = 1900 do 2000 złotych Rozwiń kurcze drogie te szafki, czy naprawde warto je mieć za takie pieniądze?? Link do komentarza
Super B Napisano 26 lipca 2009 Udostępnij #7 Napisano 26 lipca 2009 Naprawdę warto. To jakbys miał spiżarkę! A jaka wygoda układania... PPLECAM Link do komentarza
Jan_13 Napisano 29 lipca 2009 Udostępnij #8 Napisano 29 lipca 2009 Trójka moich znajomych takze twierdzi, że warto. Utrzymanie porzadku w kuchni staje się łatwiejsze. Link do komentarza
klarysa Napisano 11 grudnia 2009 Udostępnij #9 Napisano 11 grudnia 2009 Nie jest to zły pomysł( jeśli chodzi o 40), sama swego czasu zastanawiałam się czy jej nie kupić. W końcu zrezygnowałam, bo stwierdziłam, ze nie będzie mi pasowała do wystroju. Ale moi znajomi, a dokładnie dwójka z nich bardzo sobie chwali takie szafki. Link do komentarza
dorotamakota74 Napisano 14 kwietnia 2010 Udostępnij #10 Napisano 14 kwietnia 2010 Moim zdaniem taka szafka się sprawdza, zwłaszcza w małej kuchni, bo przestrzeń w niej można maksymalnie wykorzystać. Ja sama jeszcze nie mam, ale ma moja mama i jest bardzo zadowolona - wszystko jest pod ręką, nie trzeba niczego szukać, bo dobrze widać co gdzie jest.Ja na razie zostawiłam sobie miejsce na nią, firma, która mi robiła meble obiecała, że w każdej chwili mi ją mogą zamontować. A wstrzymałam się dlatego, że niestety, trochę kosztuje i w tej chwili mam pilniejsze wydatki. Link do komentarza
gabika Napisano 14 kwietnia 2010 Udostępnij #11 Napisano 14 kwietnia 2010 Moim zdaniem w szafki cargo warto inwestować, szczególnie jeżeli dom urządzają osoby w starszym wieku. Pozwalają uniknąć schylania się i grzebania na kolanach w poszukiwaniu np. makaronu, kasz. Cena jest wysoka ale zawsze można zostawić miejsce i szafki domontować później. Ja mam w domu szafki cargo 40 cm. Na chwilę obecną działają bez zarzutu.Całą kuchnię zamawiałam u znajomego stolarza, więc może dlatego;) Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 14 kwietnia 2010 Udostępnij #12 Napisano 14 kwietnia 2010 ja mam taka malutka szafeczke cargo pod blatem, naprawde bardzo sie przydaje! Link do komentarza
Deamos Napisano 14 kwietnia 2010 Udostępnij #13 Napisano 14 kwietnia 2010 Kuchni jeszcze nie mam i nie wiem kiedy bede mial, ale juz mniej wiecej wiem jak bedzie wygladala i bedzie na bank wysokie cargo i moze jeszcze niskie Link do komentarza
jętka Napisano 14 kwietnia 2010 Udostępnij #14 Napisano 14 kwietnia 2010 Ja mam 1 szt 15cm koło płyty i świetnie sprawdza się jako podręczna szafka na oliwę i inne płynne produkty. Innego zastosowania nie znajduję u siebie. Cargo ma sens do 30cm. Wg. mnie w kuchni najlepiej sprawdzają się szuflady, patrząc od blatu w dół: 1 x 15cm i 2 x 30cm. No i moduł 60cm Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 20 kwietnia 2010 Udostępnij #15 Napisano 20 kwietnia 2010 mam dwie małe szafki cargo pod blatem jedna 15 cm (idealnie wchodzi pudełko tabletek do zmywarki, jakieś drobiazgi, zapasowe myjki itp) i jedna 30 chyba albo 40 cm - tam trzymam oleje, oliwę, częśc sypkich produktów a na górnej półeczce folię kuchenną i aluminiową i tego typu rzeczy. W mojej firmie kuchennej te cargo nie kosztowały aż tyle, dużo mniej. Wysokiej nie mam bo u mnie wogóle nie ma wysokiej szafy typu "słupek". Może i jest to wygodna rzecz jeśli ktoś ma taki projekt kuchni że taka szafla pasuje bo generalnie cargo są wygodne w użyciu. Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 20 kwietnia 2010 Udostępnij #16 Napisano 20 kwietnia 2010 mam dwie małe szafki cargo pod blatem jedna 15 cm (idealnie wchodzi pudełko tabletek do zmywarki, jakieś drobiazgi, zapasowe myjki itp) i jedna 30 chyba albo 40 cm - tam trzymam oleje, oliwę, częśc sypkich produktów a na górnej półeczce folię kuchenną i aluminiową i tego typu rzeczy. W mojej firmie kuchennej te cargo nie kosztowały aż tyle, dużo mniej. Wysokiej nie mam bo u mnie wogóle nie ma wysokiej szafy typu "słupek". Może i jest to wygodna rzecz jeśli ktoś ma taki projekt kuchni że taka szafla pasuje bo generalnie cargo są wygodne w użyciu. Link do komentarza
karola80 Napisano 27 kwietnia 2010 Udostępnij #17 Napisano 27 kwietnia 2010 Mi się udało akurat kupić gotowa kuchnię, bo mam bardzo wymiarowe pomieszczenie kuchenne, więc mogłam sobie pozwolić właśnie na coś takiego. Znalazłam bardzo fajny moduł kuchenny na extrapunkt.pl - maja tam naprawdę znakomite rzeczy, duży wybór, a co dla mnie jest bardzo ważne, również niskie ceny. Zresztą sami zerknijcie sobie na te mebelki i oceńcie. Wydaje mi się, że wam się spodobają. Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 29 kwietnia 2010 Udostępnij #18 Napisano 29 kwietnia 2010 kuchnia ladna tylko dla mnie ze 3 razy za malo mebli:) Link do komentarza
montermebli Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #19 Napisano 14 maja 2010 Szafki cargo nie są tak drogie jak wyżej ktoś pisał. Cena szafki cargo 211-233cm 40-60cm szeroka, cztery szuflady (blum)plus kosze, to koszt od 900 do 1200zł w zależności od frontów (Ikea) Link do komentarza
jimt Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #20 Napisano 14 maja 2010 Cytat Mi się udało akurat kupić gotowa kuchnię, bo mam bardzo wymiarowe pomieszczenie kuchenne, więc mogłam sobie pozwolić właśnie na coś takiego. Znalazłam bardzo fajny moduł kuchenny na extrapunkt.pl - maja tam naprawdę znakomite rzeczy, duży wybór, a co dla mnie jest bardzo ważne, również niskie ceny. Zresztą sami zerknijcie sobie na te mebelki i oceńcie. Wydaje mi się, że wam się spodobają. Rozwiń Bardzo fajne. Ja wole szuflady od szafek z półkami, bardzo wygodnie i łato znajduje się wszystkie rzeczy. Nie trzeba nurkować w szafce. Na talerze mam szufladę 80cm i od 6lat się sprawdza. Link do komentarza
jętka Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #21 Napisano 14 maja 2010 Cytat Bardzo fajne. Ja wole szuflady od szafek z półkami, bardzo wygodnie i łato znajduje się wszystkie rzeczy. Nie trzeba nurkować w szafce. Na talerze mam szufladę 80cm i od 6lat się sprawdza. Rozwiń Tak, tak, tak Szuflady są najlepsze. Ja mam w kuchni 9 szuflad i cargo na rzeczy najczęściej używane, 3 szafki otwierane do góry (też funkcjonalana sprawa) i 7 szafek tradycyjnych. W nowym domku będą w miarę możliwości same szuflady. Link do komentarza
magpie101 Napisano 8 września 2010 Udostępnij #22 Napisano 8 września 2010 W poprzedniej kuchni mialam carga, w obecnej pomimo, ze mam okolo 10 m mebli nie mam zadnego kosza. DO szalu doprowadzalo mnie, gdy mylam wewnatrz szafki i nie moglam siegnac do konca szafki, w ktorej zamontowane bylo cargo zeby ja wytrzec. To samo jest z koszem obrotowym w narozniku - nie siegam do konca sciera.Na cargo trzymalam min. make, wiec szafka w srodku czesto byla brudna .Co do szuflad to nie lubie trzymac w nich garow, bo malo sztuk sie zmiesci, na polke w szafke wiecej napakuje. Talerze i szklanki tez wole miec na wysokosci oczu w zwyklych szafkach.Co do ceny carga u nas kosztuje takie wysokie 40 cm szerokie okolo 1200 zl w chromie. Link do komentarza
klient2006 Napisano 28 grudnia 2010 Udostępnij #23 Napisano 28 grudnia 2010 Mam u siebie carco 40 cm i uważam, że jest optymalne, szersze jest nie praktyczne, ciężko będzie coś wyjąć ze środka itd. Nie wiem też jak mechanizm to wytrzyma, przy 40 cm nie ma problemu (a mam go już parę lat). Zależy też jakiej wysokości ma być to carco, czy tylko do wysokości blatu czy do wysokości górnych szafek? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się