Skocz do zawartości

Jak dokończyć budowę

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich jak dokończyć budowę domu na urlopie wychowawczym ?
Niewiele czasu mam gdyż opiekuję się dzieckiem a przy domu mogę w miarę wszystko zrobić czy ktoś jest w podobnej sytuacji?
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Niewiele czasu mam gdyż opiekuję się dzieckiem a przy domu mogę w miarę wszystko zrobić czy ktoś jest w podobnej sytuacji?

Nie jestem ale może zaprzyjaźniona sąsiadka z dzieckiem, która też jest na urlopie wychowawczym?
Napisano
Rozumiem, że podrzucenie dziecka babci na kilka godzin nie wchodzi w grę? Zawsze można pracować w obecności dziecka, ale nie jest to praca szczególnie wydajna
Napisano
Cytat

a na jakim etapie jesteście? duże zostało jeszcze do zrobienia?
Napisano
Cytat

a na jakim etapie jesteście? duże zostało jeszcze do zrobienia?

Witam
Nie jest dużo tynki instalacje i podłoża malowanie glazura i terakota większość mogę zrobić sam tylko brak czasu.
Napisano
chyba nie ma innego wyjścia jak zabrać się do pracy, przecież kiedyś musisz skończyć a im wcześniej zaczniesz tym szybciej będzie po całym tym remoncie...życzę powodzenia i wytrwałości
  • 1 miesiąc temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Na czarno zaznaczyłem haki rynnowe, typ nakrokwiowy, to one będą podtrzymywać rynnę. Na czerwono zaś obróbki blacharskie. Na czerwono zaś obróbki blacharskie. Zastępuje się je czasem pasami papy, ale to mniej trwałe rozwiązanie.
    • W jakich warunkach mierzone? Przecież te wartości są zmienne, zależą chociażby od warunków atmosferycznych i nawet pory dnia. W normalnych warunkach, tym bardziej za lasem, tam winien być najwyżej dochodzący pomruk, do którego organizm ludzi szybko się przyzwyczaja i po kilkunastu minutach przestaje słyszeć i reagować. 
    • Cześć Wszystkim! Znalazłem idealny dom dla mnie, ale jest problem z hałasem, jakieś 150 metrów od domu za lasem (las zaznaczony na zielono) jest droga powiatowa. W domu jest w porządku, ale na działce, szczególnie od strony lasu, gdzie jest taras, kiedy przejeżdża głośniejszy samochód np. tir, hałas dochodzi do 57dB (35 kiedy nic nie jedzie - mierzone apką w telefonie) i to jest za dużo tzn. ten dzwięk mocno zakłóca spokój i irytuje. Na załączonym rysunku widać granicę działki, na której można postawić ogrodzenie. Jak widać z zaznaczonych punktów wysokościowych teren działki jest w wyrównany do około 10m za domem, po czym zaczyna się las i spadek, tzn. granica działki od strony hałaśliwej drogi (50m od domu) jest już 3 m poniżej poziomu domu, a sama droga 7m poniżej poziomu domu.   Zastanawiam się, czy i jaka jest możliwość wyciszenia go na własną rękę. Powiedzcie proszę, czy da się (przynajmniej mniej więcej) policzyć, jak wysokie miałoby być to ogrodzenie i o ile wygłuszyłoby działkę?
    • Najlepiej zwrócić się w tej sprawie do producentów styropapy. Oni mają takie tematy rozpracowane. Ja kiedyś miałem styczność z producentem płyty warstwowej i oni nawet w folderach reklamowych wyjaśniali takie różne niuanse, jak montaż okien, drzwi, rynien i wszelkich takich detali. Dlatego myślę, że u innych będzie podobnie.
    • Zgadza się, kierownik ma to wszystko nadzorować. I bierze za to odpowiedzialność.  Pytanie, od którego zaczął się cały wątek, zrozumiałem tak, że autor pytał jakie są możliwości wykonania szalunku w takiej sytuacji. Chodziło mi o pokazanie, że nie musi to być nic przesadnie trudnego. Osobiście skłaniałbym się właśnie ku podwieszeniu deskowania do belek i podparciu go stemplami. Pod względem wykonawczym nie jest to trudne. Ale całość prac ma z założenia nadzorować fachowiec na miejscu. 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...