Kocioł na paliwo stałe - zakup kontrolowany
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Mam takie okno w łazience które jest blisko ściany, dzięki czemu mógłby wejść kafelkami prosto aż do samej ościeznicy bez żadnego uskoku. Problem tylko w tym że chciałbym dać boczne ocieplenia okien, na początku myślałem o poszerzeniu systemowym ale to dodatkowe 5-6 cm. Więc pewnie skorzystam z jakiegoś purenitu 2cm bądź wysmaruje ciepłym Illbruckiem PR005 na ok 2 cm. Ściany z gazobetonu i nie wiem czy przed płytkami kładzie się tynk czy od razu płytki, czy to zakryje dodatkowe poszerzenie. Czy te 2 cm purenitu badz Illbrucka PR005 jest w tym wypadku sensowne? Współczynnik Illbrucka < 0,15 W/mK
-
Mam taki dylemat ponieważ mam zostawiony otwór na drzwi wejściowe szerokości 146cm, z możliwością poszerzenia tego do 156 cm. Żona chce szersze drzwi z bocznym świetlikiem a z tego co kojarzę standardowe świetliki boczne mają ok 40cm szerokości. Przy założeniu że skrzydła mieć będą 100cm to wychodzi 140cm i do tego szerokość ościeżnicy (nie wiem czy stała czy regulowana, ale chyba lepiej taka co zabiera mniej miejsca). Czy orientuje się ktoś ile zabierze ościeżnica? Czy te 146 cm to będzie ok czy za mało? I kolejna sprawa projekt nie przewidywał z jednej strony murku do którego mocowana będzie ościeżnica i nie wiem czy tak może być, czy trzeba będzie to domurować (zaznaczone na zielono), i to samo w drugich drzwiach w wiatrołapie, Bo jeśli musiałbym to domurować to trzeba by to porządnie związać żeby przy trzaskaniu nie odpadło. Przy okazji nie wiem czy kierunek otwierania drzwi do łazienki będzie w tym wypadku dobry bo będzie trochę ciasno żeby wejść do łazienki,
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez sadoba: Z kominkami to jakaś tragedia.Zostały podjęte uchwały ograniczające ich stosowanie i użytkowanie tylko nikt nie wskazuje osprzętu do ich stosowania I tak to trwa. -
Czy warto zamontować kominek w nowym domu? Czy kominek w 2025 roku ma jeszcze sens? Czy poza walorami dekoracyjnymi kominek może być dobrym i wydajnym źródłem ciepła? Jeżeli tak, to dlaczego raczej nie spotyka się u nas domów z kominkiem zamiast kotła? I czy palenie w kominkach nie zostanie zakazane? Wyjaśniamy kontrowersje wokół montażu kominków. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/kominki-i-kominy/a/113655-czy-warto-zalozyc-kominek-w-nowym-domu
-
Ile wydaliśmy w 2024 roku? Podsumowanie wydatków. https://youtu.be/gVQbSI7d7oE
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się