Nieprawda. Zapach to duże stężenie, reszta ulatnia się już powoli i długo. Wyczuć to nosem trudno, ale w organizmie może sie odłożyć. Pytanie tylko jak organizm zareaguje, na pewno nie tak jak w sanatorium w Rabce.
Po to wymyślono grubą folię dla budownictwa, aby wyziewów unikać gdzie tylko się da. To mit, ze folia się drze. Ona jest nieruchoma i tylko leży.
Przed laty widziałem w ruskiej telewizji film z otwierania chińskich drzwi "antywłamaniowych" właśnie nożykiem do konserw, te na fotce wyglądają podobnie.
Ja bym w takiej sytuacji skłaniał się raczej do montażu monitoringu i to jakiegoś bardziej ukrytego.
Oczywiście rozumiem że nie każdy chce kupowac sprzęt do małej roboty.
Do mnie bardziej przemawia papa niz masą. Jednak papa jest w dużych kawałkach i chyba trudniej to zepsuć jeśli chodzi o położenie.
Co jeszcze Polecacie do dobrej izolacji chudziaka
Mam jeszcze jeden dylemat, skoro jest to element jakiejś konstrukcji to do czego i jak jest mocowany ten dolny koniec słupa i czy nie trzeba się będzie zając tym czymś, do czego ten słup jest zamocowany? Ale to można będzie zobaczyć dopiero po odkuciu posadzki.