RobertoBKS Napisano 27 września 2008 Udostępnij #1 Napisano 27 września 2008 Witam , rozpoczynam remont mieszkania i mam w związku z tym pytanie do osób bardziej obeznanych w temacie.W przedpokoju mam położoną całkiem nieźle terakote jednak gryzie sie z kolorystyką jaką mam zamiar wprowadzić , wiec chiałem ją usunąc i położyć nową. Zastanawiałem się czy usuniecie starych płytek bedzie bardzo kłopotliwe, ale miedzy czasie przyszedł pomysł na panele podłogowe i tu moje pytanie czy moge te panele połozyć bezpośrednio na płytki ewentualnie co pod nie połozyć? mam zapasu około 10mm w wysokości podłogi. Z góry dzieki za podopowiedzi Link do komentarza
Redakcja Napisano 30 września 2008 Udostępnij #2 Napisano 30 września 2008 Panele podłogowe można bez problemu ułożyć na istniejącej terakocie. Jako podkład należy użyć folii paroszczelnej oraz pianki lub mat wyrównujących i amortyzujących. Link do komentarza
RobertoBKS Napisano 30 września 2008 Autor Udostępnij #3 Napisano 30 września 2008 Cytat Panele podłogowe można bez problemu ułożyć na istniejącej terakocie. Jako podkład należy użyć folii paroszczelnej oraz pianki lub mat wyrównujących i amortyzujących. Tak też uczyniłem, zakupiłem co trzeba i w weekendzik do pracy. Dzięki i pozdrawiam Link do komentarza
bogdus Napisano 28 października 2008 Udostępnij #4 Napisano 28 października 2008 Jak najbardziej można kłaść panele na terakotę. Istotny jest oczywiście podkład w postaci, maty, pianki lub folii.Ciekawe, jak Ci pójdzie kładzenię? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się