Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Cześć, Pacjentem jest mieszkanie środkowe, narożne w kamienicy 3 piętrowej. Budynek jest z +/- 1930, pierwotnie oczywiście nieocieplony, jednak w 2020 wyremontowano elewację i dołożono około 15cm ocieplenia zewnętrznego. Ja posiadam te mieszkanie od niedawna - w stanie do generalnego remontu. Aktualnie jestem na etapie wywalania z niego wszystkiego, tynki nie tynki itd. Na zewnętrznych ścianach mieszkania(nie te sąsiadujące z mieszkaniami, klatką schodową, tylko ze „światem zewnętrznym”) pod tynkami odnalazły płyty trzcinowe o grubości 3cm, które służyły jako ocieplenie, a aktualnie się ich pozbywam. Tynki były położone w 1970, płyty może wtedy, może wcześniej. W każdym razie przed ociepleniem budynku. Zastanawiam się czy w miejsca płyt trzcinowych nie powinienem czegoś dać w zamian? Jeśli tak to co? Jest w ogóle sens, skoro budynek ocieplili z zewnątrz? Jakie jeszcze dane są potrzebne by podjąć dobrą decyzję? W mieszkaniu nie zaobserwowałem problemu z wilgocią, grzybem. Docelowe ogrzewanie to piec dwufunkcyjny. Wentylacja działa sprawnie. Ślicznie proszę o dzielenie się przemyśleniami i dziękuje za pomoc
-
Pytaj o rękawice podgumowane, a nie o wyroby. I sprawdź czy odpowiedź będzie taka sama.
-
Przez Kamil Sobczyk · Napisano
@Michal85 znalazłeś odpowiedź? Albo rozwiązanie? Mi po ociepleniu też wyszły takie kropki co prawda tylko dwie ale jednak. Zrobiłem w tych miejscach otwór i było mokro aż do ściany (chociaż budynek ogrzewany). -
Ja ze względu na to że ściany piwnicy miałem całe mokre, bo drenaż był całkowicie zatkany, zaizolowałem tylko folią kubełkową, ściany wyschły w ciągu kilku miesięcy. A jak chodzi o izolację termiczną to stwierdziłem, że zwróci się to za 100 lat, więc zrezygnowałem i ocieplę tylko stropy w piwnicach. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
To zadaj mu pytanie: - czy wyroby gumowane to do pojemnika na tekstylia wyrzucać? Ja tak to rozumiem. Do spalarni trafiają odpady, których nie można poddać recyklingowi, w tym zmieszane odpady komunalne oraz odpady z procesu sortowania, które nie nadają się do dalszego przetwarzania. Odpady komunalne zmieszane: To odpady, które trafiają do "czarnego pojemnika".
-
-
Popularne tematy