Lolitka Napisano 24 lipca 2008 Udostępnij #1 Napisano 24 lipca 2008 Witam,Posiadam działkę która według planu zagospodarowania jest oznaczona jako ZP,U czyli obszar zieleni z towarzyszącymi usługami publicznymi.Według planu mogę na tym terenie poza zielenią również wybudować:budynek z przeznaczeniem na usługi publiczne: sportu, rekreacji, kultury, oświaty, zdrowia, turystyki, itp. jako przeznaczenie podstawowe,Inne drobne (poza wymienionymi w pkt 2) usługi nieuciążliwe (np. gastronomia, drobny handel) i niekolidujące z przeznaczeniem podstawowym, jako przeznaczenie dopuszczone,W związku z tym, że nie można wybudować normalnego domku jednorodzinnego, to chciałam się zapytać czy mogę np. wybudować domek jednorodzinny gdzie oficjalnie jeden czy dwa pokoje przeznaczę np na wynajem.Ogólnie mówiąc jak obejść plan zagospodarowania tak aby móc tam wybudować domek jednorodzinny.Pozdrawiam,Lolitka Link do komentarza
leszko Napisano 27 lipca 2008 Udostępnij #2 Napisano 27 lipca 2008 Cytat Witam,Posiadam działkę która według planu zagospodarowania jest oznaczona jako ZP,U czyli obszar zieleni z towarzyszącymi usługami publicznymi.Według planu mogę na tym terenie poza zielenią również wybudować:budynek z przeznaczeniem na usługi publiczne: sportu, rekreacji, kultury, oświaty, zdrowia, turystyki, itp. jako przezna­czenie podstawowe,Inne drobne (poza wymienionymi w pkt 2) usługi nieuciążliwe (np. gastronomia, drobny handel) i niekolidujące z przeznaczeniem podstawowym, jako przeznaczenie dopuszczone,W związku z tym, że nie można wybudować normalnego domku jednorodzinnego, to chciałam się zapytać czy mogę np. wybudować domek jednorodzinny gdzie oficjalnie jeden czy dwa pokoje przeznaczę np na wynajem.Ogólnie mówiąc jak obejść plan zagospodarowania tak aby móc tam wybudować domek jednorodzinny.Pozdrawiam,Lolitka Na usługi turystyczne wybuduj dom z pokojami na wynajem -czyli pensjonat..połączysz przyjemne z pożytecznym - będziesz mieszkać (w części dla właściciela) i zarabiać na reszcie. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się