witiaw Napisano 6 godzin temu #1 Napisano 6 godzin temu Czy w ścianie można zakleić goła rurę alupex ?? Czy koniecznie musi być w otulinie bądź peszlu ??
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 4 godziny temu #2 Napisano 4 godziny temu Powinna być osłonięta przynajmniej peszlem. Pod wpływem zmian temperatury rura rozszerza sie inaczej niż tynk, może on zacząć pękać. Ponadto na powierzchni bruzdy rury z zimną wodą może się wykraplać wilgoć z powietrza, bo to zimniejsze miejsce. W przypadku rur z ciepłą wodą straty ciepła to oczywista sprawa. PS. Zastosowanie izolacji cieplnej w przypadku rur c.w.u. jest nawet wymagane przez polskie przepisy.
witiaw Napisano 4 godziny temu Autor #3 Napisano 4 godziny temu (edytowany) No to zajebałem robotę bo zalepiłem rurę goldbanden. Czy odkucie i zalepienie rury piana a z wierzchu goldbanden poprawi sytuację ??. Niestety do peszla ani otuliny u mnie brak dostepu Edytowano 4 godziny temu przez witiaw (zobacz historię edycji)
retrofood Napisano 3 godziny temu #4 Napisano 3 godziny temu 21 minut temu, witiaw napisał: Czy odkucie i zalepienie rury piana a z wierzchu goldbanden poprawi sytuację ??. Oczywiście. I nie przesadzaj, peszel kosztuje grosze, w każdym sklepie z materiałami elektrycznymi. Albo w alledrogo.
witiaw Napisano 1 godzinę temu Autor #5 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 2 godziny temu, retrofood napisał: Oczywiście. I nie przesadzaj, peszel kosztuje grosze, w każdym sklepie z materiałami elektrycznymi. Albo w alledrogo. Nie o kasę chodzi a o dostępność tu gdzie mieszkam. Jak jeszcze inaczej można te rury zaizolować?? Poza peszlem, otulina czy pianka Edytowano 1 godzinę temu przez witiaw (zobacz historię edycji)
retrofood Napisano 41 minut temu #6 Napisano 41 minut temu 31 minut temu, witiaw napisał: Nie o kasę chodzi a o dostępność tu gdzie mieszkam. Przecież mogą Ci przywieźć do domu. Nie kupujesz na alledrogo? Czy to zagranica?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się