Rysiu512 Napisano wczoraj o 09:10 #1 Napisano wczoraj o 09:10 Witajcie, Mam problem w jednym z pomieszczeń. Początkowo to miało być pomieszczenie typowo gospodarcze. Została już tam po części wylana posadzka. Mam jednak na większość podłogi uskok - jest obniżenie o ok. 8 cm. Nie dałem pod posadzkę styropianu (myślałem "aaa... pomieszczenie gospodarcze to nie będę dawał). Teraz chcę chociaż w jakimś niewielkim stopniu to poprawić i wykorzystać ten uskok 8 cm aby nie dolewać tam normalnie na równo betonu, a dać jakiś materiał mający też właściwości izolacyjne. 8 cm to nie jest dużo dlatego postanowiłem zadać pytanie jak najlepiej można to wykorzystać. Na podłodze będą płytki, a pod płytkami planowałem ogrzewanie podłogowe elektryczne (kable grzejne). Jakieś pomysły jak można zagospodarować tą grubość 8 cm?
animus Napisano wczoraj o 12:09 #2 Napisano wczoraj o 12:09 2 godziny temu, Rysiu512 napisał: Witajcie, Mam problem w jednym z pomieszczeń. Skuć posadzkę, ocieplić i wylać prawidłowo.
Rysiu512 Napisano 11 godzin temu Autor #3 Napisano 11 godzin temu Rozumiem, że idealnie byłoby skuć całość. Jednakże pomieszczenie nie będzie mieszkalne. Chciałem jakoś minimalnie nawet trochę ocieplić ten kawałek. Skuwanie całości odpada. Myślałem o tym aby np. położyć folię, potem na to 5cm XPS STYRODUR i na to dać te 3cm wylewki. 3cm wylewki na tym wystarczy? Na niej będą płytki. Chyba na tym XPS jakoś nie powinna obsiadać posadzka? Tam nic też jakoś skrajnie ciężkiego nie będzie.
animus Napisano 9 godzin temu #4 Napisano 9 godzin temu Ocieplenie kawałka posadzki, bezsens. Skuć posadzkę w całości i położyć 10-15 cm styropianu. 1 godzinę temu, Rysiu512 napisał: Chciałem jakoś minimalnie nawet trochę ocieplić ten kawałek. Wyrzucanie pieniędzy do kosza.
Rysiu512 Napisano 3 godziny temu Autor #5 Napisano 3 godziny temu Ok. Zakładając, że o całości położę styropian. Ile centymetrów na twardym styropianie XPS musi być wylewki?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się