-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Rząd ani podstawówek nie otwiera, ani nie zamyka, ruski trollu. Bo to nie jego rola. A Ty jak dziecisków nie narobiłeś to nie smędź i nie kwękaj, tylko hajda! Granica na Białoruś jeszcze otwarta, możesz tam jechać i zażywać tamtych rozkoszy, jak ci tutaj coś nie pasuje.
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Dom za 500tys: Wreszcie jakiś dobry ranking. dziękóweczka -
Komentarz dodany przez Adam: Tak się zastanawiam, czy ten pseudo polski rząd ma na celu dobro obywateli, czy też chce z polski zrobić skansen z dzikami aby niemieccy obywatele mogli rozerwać się na weekend? Pozamykano szkoły podstawowe, zlikwidowano kopalnie, zniszczono przemysł. Było głośno o tym aby zachęcić Polaków z zagranicy do powrotu. Szczerze, przy takim sposobie rządzenia, to chyba jaja! -
Komentarz dodany przez Ale jak to: Brakuje specjalistów, no niezupełnie. Jestem po planowaniu przestrzenym. Nie pracowałem przy opracowywaniu Studiów i MPZP, bo pracy nie było, bądź było za mało miejsc dla wszystkich. Bo przecież trzeba oszczędzać na niepotrzebnej biurokracji, a jak potrzeba takie osoby jak ja to nagle się wszyscy budzą z ręką w nocniku, bo nie ma specjalistów, nie mam doświadczenia, nie ma za dużo takich przedsiębiorstw. A nie założę przedsiębiorstwa dotyczącego planowania przestrzennego bo nie pracowałem przy takich dokumentach. Ale to pal licho, żeby taka firma mogła spełnić warunek formalny zamówienia bądź zapytania ofertowego to oprócz doświadczenia wymagany jest warunek prowadzenia takiej firmy i opracowania x stisownych dokumentów. Mam swoje przemyślenia na ten temat, domyślam się w jaki sposób można dostać się na rynek planowania przestrzennego, są 3 drogi. Jedną drogę mogę zdradzić, te same nazwiska pewnych osób. -
We wszystkich gminach w Polsce powinny właśnie trwać prace nad planami ogólnymi. To nowe narzędzie planistyczne, które zastąpi studia uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego. Plany ogólne mają m.in. zapobiegać nadmiernemu rozlewaniu się zabudowy - budowaniu domów i osiedli w szczerym polu. Cel jest słuszny, ale w praktyce może się okazać, że w wielu wypadkach plany obiorą ludziom możliwość budowania się na działkach, otoczonych domami i kupionych za duże pieniądze. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/dzialka/a/114640-dzialki-budowlane-moga-stac-sie-bezuzyteczne-wielu-polakow-straci-oszczednosci-zycia
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się