Skocz do zawartości

Potrzebuję fachowej porady

Recommended Posts

Witam.Pilnie potrzebuję konsultacji.Zlecilam remont mieszkania i mam wrażenie że gość mnie naciąga na materiały. Kładł glazurę w łazience, WC i na balkonie ok 14 m2 łącznie. Kupił 6 worków kleju Atlas Geoflex po 22,5 kg każdy tj razem 135 kg. W specyfikacji kleju znalazłam info,że zużycie jest 1,5 kg na 1 m2/1mm grubości. Niech położył grubsza warstwę kleju to i tak wydaje mi się mocno przesadzona ilość kleju. Później dorabiał podłogę w łazience i WC niecałe 3 m2, odejmując podłogę pod kabiną prysznicową i muszlą to jeszcze mniej i kupił 2 worki kleju tj. 45 kg. Czy rzeczywiście takie ilości kleju wychodzą na położenie glazury i terakoty?  Lazienka

ma 1,45 x 1,50 m2 a WC 0,9 x 1 m2. Czy na takie maleństwa potrzeba aż  180 kg kleju? Pomóżcie bo nie wiem czy mam z nim walczyć. 

2 godziny temu, Krystyna z Olsztyna napisał:

Witam.Czy na takie maleństwa potrzeba aż  180 kg kleju? Pomóżcie bo nie wiem czy mam z nim walczyć. 

Zdarza się, że i tyle wyjdzie, jak nie używa się innych materiałów do warstw wyrównawczych czy na podłogę nie wylewa się samopozomów. 

Zasadniczo nie powinno się na raz tak grubo nakładać kleju, ponieważ czasami glazura się krzywi albo powstają na powierzchni mikropęknięcia, jak rozłożył równanie ścian na etapy, to powinno być dobrze.  

Najlepiej policz  puste opakowania po kleju.

Dzięki za odpowiedź nie zostawił  nic wszystko czego nie wykorzystał zabrał i opakowania też Stara glazura była skuwana i kładziona nowa w łazience a w WC kładziona na nowe płyty kartonowo gipsowe. W WC skuł starą terakotę na podłodze i płożył nową a w łazience nową terakotę położył na starą. I w łazience mam podłogę o 2 cm wyżej niż w całym mieszkaniu.Masakra

31 minut temu, Krystyna z Olsztyna napisał:

Dzięki za odpowiedź nie zostawił  nic wszystko czego nie wykorzystał zabrał i opakowania też Stara glazura była skuwana i kładziona nowa w łazience a w WC kładziona na nowe płyty kartonowo gipsowe. W WC skuł starą terakotę na podłodze i płożył nową a w łazience nową terakotę położył na starą. I w łazience mam podłogę o 2 cm wyżej niż w całym mieszkaniu.Masakra

No cóż, mam nadzieję, że przynajmniej położył je równo.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...