Reynevan Napisano 12 sierpnia Udostępnij #1 Napisano 12 sierpnia Witam Proszę o pomoc w następującej kwestii Mieszkam w wieżowcu z lat 50-tych, rok temu w pokoju wyczułem nieprzyjemny zapach najprawdopodobniej pleśni wydobywający się z zewnętrznej ściany (na ścianie nie było żadnych wykwitów/zmian) . Po skuciu warstwy tynku okazało się że pod nią znajduje się izolacja (?) z płyt paździerzowych które miejscowo mocno zapleśniały (miały w większości śmierdzący czarny nalot). Usunąłem zapleśniałe płyty z całej ściany, pozostałości skułem i zastosowałem preparat pleśniobójczy - potem na całość nałożyłem płyty gk. Niestety obecnie przykry zapach powrócił - być może jest to kwestia wadliwe wykonanego ocieplenia budynku - niestety "współpraca" z administracją w tym temacie jest praktycznie żadna, więc jestem zdany na siebie. Planuję usunąć płyty gk i zacząć od "gołej" ściany. Czy możecie doradzić mi jakich produktów i w jakiej kolejności użyć żeby jak najlepiej zabezpieczyć się przed pleśnią i jej zapachem? Przeparat grzybobójcy/grunt/tynk antygrzybiczny? Z góry dziękuję Link do komentarza
animus Napisano 12 sierpnia Udostępnij #2 Napisano 12 sierpnia Trzeba zobaczyć czy czasami pod tymi płytami G/K nie rozwinęła się pleśń Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się