Pytanie w sprawie modernizacji dachu.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Samego klejenia też bym nikomu nie polecił, co innego gdy zapewnia ono tylko dodatkową stabilizację. Tym bardziej, że rama okna to jednak dość specyficzne miejsce. -
Dzień dobry, chcę ostrreć przez nieuczciwymi firmami, firma z która miałlam się budować nazywała się biancooro z Lublina, pan Wojtek Stoiński teraz fs domy... po 2 miesiącach od budowy pan podniosł cene o 120 tys, miałam się budować latem, ale przeciągnęły sie dokumenty... ściemnianie, że kostrukcja wzrosła o tyle a nie wzrosła... i ciągle inne bajki. Az o tyle za dwa miesiące? i to dopiero początek, bo pan mnie straszył, teraz jakieś dodatkowe faktury wysyła.. zaliczki na budowę, jak z nim nic nie buduję, umowa to jakiś żart i naciąganie... idę do prawnika
-
Przez Budujemy Dom - działka i dom · Napisano
Dziękuję, staramy się Pozdrawiam, również życząc Panu wszystkiego dobrego, Janusz Werner -
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Waldemar Tkaczyk: Szanowny Panie Januszu, Serdecznie Panu gratuluję wspaniałego artykułu, obejmujący najważniejsze elementy procesu inwestycyjnego, do uzyskania Pozwolenia na budowę lub tylko zgłoszenia. Jako inżynier budowlany z uprawnieniami projektowymi i wykonawczymi, od wielu lat czytam mnóstwo artykułów na w/w temat. Pierwszy raz spotkałem się z tak czytelnym, jasno napisanym, profesjonalnym i merytorycznym artykułem, z wyeksponowaniem w sposób jasny i czytelny, często zawiłych i niezrozumiałych przepisów prawa budowlanego, dla przeciętnego Kowalskiego. SUPER ! Jeszcze raz GRATULUJĘ !!! Życzę dużo zdrowia i satysfakcji. Redakcja zapewne się cieszy, że wyłowiła taką "perłę". Serdecznie pozdrawiam. Z należnym szacunkiem, Waldemar Tkaczyk emerytowany inż. bud. i znawca prawa budowlanego. Ps. Nie, nie jestem znajomym :-) Szanownego Pana Janusza Wernera. Musiałem to napisać, bo ten artykuł mnie urzekł - jest wybitny. -
Ta część przewodnika dla inwestora rozpoczynającego budowę domu ma pomóc w przygotowaniu się do tego przedsięwzięcia. Inwestor znajdzie tu odpowiedzi na pytania dotyczące wyboru działki i projektu domu. Oraz informacje o przepisach prawa budowlanego, którym podlega proces budowy. Warto się z nimi zapoznać, bo poprzedni rząd zapowiadał istotne zmiany, np. możliwość budowy domów dowolnej wielkości bez pozwolenia. Było o nich bardzo głośno, ale ostatecznie tych przepisów nie przyjęto. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/budowa-krok-po-kroku/a/109218-jakie-zmiany-w-prawie-budowlanym-czekaja-nas-w-2024-roku
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się