Skocz do zawartości

Historia edycji

NoobBudowlany98

NoobBudowlany98

Szanowne Państwo, kochani moi, chcę złożyć większe zamówienie na materiały potrzebne mi do remontu, dlatego odrazu chciałbym zamówić drzwi. Mam projekt taki  jak na obrazku a w nim otworzy mają 75cm długości. Czy Takie otwory są ok i czy drzwi z linku poniżej tu wejdą? I czy, bo nie mogę się doczytać i również nie wiem czy to jest oczywiste te drzwi są od razu z ościeżnicą? I ostatnie pytanko czy według tego projektu muszę kupić lewe czy prawe drzwi? Dzięki za pomoc

https://www.leroymerlin.pl/produkty/drzwi-i-okna/drzwi-wewnetrzne-i-oscieznice/drzwi-wewnetrzne/drzwi-wewnetrzne-plytowe/drzwi-wewnetrzne-pelne-lea-bis-dab-bursztynowy-60-lewe-classen-89491033.html

projekt.jpg

NoobBudowlany98

NoobBudowlany98

Szanowne Państwo, kochani moi, chcę złożyć większe zamówienie na materiały potrzebne mi do remontu, dlatego odrazu chciałbym zamówić drzwi. Mam projekt taki  jak na obrazku a w nim otworzy mają 75cm długości. Czy Takie otwory są i czy drzwi z linku poniżej tu wejdą? I czy, bo nie mogę się doczytać i również nie wiem czy to jest oczywiste te drzwi są od razu z ościeżnicą? I ostatnie pytanko czy według tego projektu muszę kupić lewe czy prawe drzwi? Dzięki za pomoc

https://www.leroymerlin.pl/produkty/drzwi-i-okna/drzwi-wewnetrzne-i-oscieznice/drzwi-wewnetrzne/drzwi-wewnetrzne-plytowe/drzwi-wewnetrzne-pelne-lea-bis-dab-bursztynowy-60-lewe-classen-89491033.html

projekt.jpg

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Dzień dobry, rozważam zakup mieszkania z rynku pierwotnego i mam pytanie dotyczące izolacyjności akustycznej przegród międzylokalowych. W przyszłym mieszkaniu sypialnia graniczy bezpośrednio z łazienką w lokalu sąsiednim. Po stronie sąsiada, przy tej ścianie, zaprojektowana jest wanna. Zależy mi na ocenie ryzyka przenoszenia hałasu instalacyjnego do sypialni (przepływ wody, armatura, drgania). Zgodnie z informacją otrzymaną od dewelopera, przegroda międzylokalowa składa się z dwóch ścian żelbetowych konstrukcyjnych, każda o grubości 18 cm. Dodatkowo przy tej ścianie zlokalizowane są szachty instalacyjne, obudowane bloczkami gipsowymi o grubości ok. 10 cm. Bardzo proszę pomoc, gdyż obawiam się przenoszenia do sypialni hałasu z łazienki sąsiada. Jak taka przegroda wypada w praktyce pod względem izolacyjności akustycznej? (Czy rozwiązanie zastosowane przez dewelopera to standard czy coś ponad standard?) Czy przy takim układzie istnieje realne ryzyko słyszalności pracy wanny i instalacji sanitarnych w sypialni? Na ile obecność szachtów instalacyjnych przy ścianie międzylokalowej może pogorszyć izolacyjność akustyczną (mostki akustyczne, przenoszenie drgań)? Z góry dziękuję za pomoc i każdą odpowiedź.
    • Ok, trochę nieopatrznie przeczytałem. Myślałem, że według Ciebie na deskowanie nie muszą iść dobrze zaimpregnowane deski. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Rozumiem Twoje przesłanie, ale dla innych czytających wyjaśnię, że korniki żyją pod korą, a nie w deskach. Jednak i tak żaden inny szkodnik owadzi nie czepi się siwizny. to już nie jet pokarm dla owadów. Co nie oznacza, że nie mogą żyć tuż obok, w słojach nie "zasiwionych". Dlatego impregnacja całości jest i tak wskazana. Tym bardziej, ze te deski nie będą wystawione na słonce, bo ultrafiolet  by szybko (w ciągu kilku lat) impregnat rozłożył. Natomiast ułożone pod spodem, nie wystawione bezpośrednio na światło, będzie zabezpieczał dłużej. Jeśli chce się deski zabezpieczyć przed ultrafioletem należy ich powierzchnię opalić. a potem zaimpregnować dziegciem tak, jak robili to chociażby Wikingowie.    Owady też się tego nie czepią.
    • Ale kornik nie będzie się zastanawiał po co są te deski. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • To jeszcze pół biedy, Tam najwyższej jakości być nie musi.  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...