wworonin Napisano 12 kwietnia 2024 Udostępnij #1 Napisano 12 kwietnia 2024 Zastanawiam się nad wyborem pokrycia dachowego dla mojego nowego domu. Moją uwagę zwróciła blachodachówka TIGRA z blachy stalowej ocynkowanej od Blachy Pruszyński. Niestety, natrafiłem na doniesienia w internecie o potencjalnych problemach z podciąganiem kapilarnym w tym produkcie. Czy ktoś z Was ma doświadczenie z TIGRA i może potwierdzić lub zaprzeczyć tym informacjom? Link do komentarza
retrofood Napisano 12 kwietnia 2024 Udostępnij #2 Napisano 12 kwietnia 2024 Dnia 12.04.2024 o 13:42, wworonin napisał: Niestety, natrafiłem na doniesienia w internecie o potencjalnych problemach z podciąganiem kapilarnym w tym produkcie. Rozwiń Przez blachę??? Napisz coś więcej. Link do komentarza
animus Napisano 12 kwietnia 2024 Udostępnij #3 Napisano 12 kwietnia 2024 Dnia 12.04.2024 o 13:42, wworonin napisał: Zastanawiam się nad wyborem pokrycia dachowego dla mojego nowego domu. Moją uwagę zwróciła blachodachówka TIGRA z blachy stalowej ocynkowanej od Blachy Pruszyński. Niestety, natrafiłem na doniesienia w internecie o potencjalnych problemach z podciąganiem kapilarnym w tym produkcie. Czy ktoś z Was ma doświadczenie z TIGRA i może potwierdzić lub zaprzeczyć tym informacjom? Rozwiń Chyba z kondensacją pod blachą. Link do komentarza
wworonin Napisano 15 kwietnia 2024 Autor Udostępnij #4 Napisano 15 kwietnia 2024 Dnia 12.04.2024 o 13:59, retrofood napisał: Przez blachę??? Napisz coś więcej. Rozwiń No, że podobno przez blachę właśnie ... nie znam więcej szczegółów, nigdzie o tym nikt nie napisał, może ktoś od Pruszyńskiego się wypowie, bo jeśli jest problem to powinni wiedzieć z czym konkretnie. Może to tylko jakieś plotki, ktoś sieje zamęt. Link do komentarza
Ekspert Pruszyński Napisano 16 kwietnia 2024 Udostępnij #5 Napisano 16 kwietnia 2024 Dzień dobry, Dotarły do nas informacje, głównie z grup dyskusyjnych, dotyczące szczelności dachów z zamontowaną blachodachówką panelową. Pragniemy jednoznacznie podkreślić, że montaż przeprowadzony zgodnie z instrukcją gwarantuje pełną szczelność dachu, a problemy polegają na nieodpowiedniej kolejności układania paneli. W trosce o Państwa komfort i spokój, przygotowaliśmy film instruktażowy prezentujący krok po kroku prawidłowy montaż blachodachówki panelowej na przykładzie blachodachówki TIGRA. Film przedstawia 4 różne metody prawidłowego montażu, a także sposób, który może prowadzić do problemów ze szczelnością. Zachęcamy do obejrzenia krótkiego, 4-minutowego filmu, który rozwieje wszelkie wątpliwości. Link do komentarza
retrofood Napisano 16 kwietnia 2024 Udostępnij #6 Napisano 16 kwietnia 2024 Dnia 12.04.2024 o 21:37, animus napisał: Chyba z kondensacją pod blachą. Rozwiń To się jednak nieco () różni od podciągania kapilarnego. Link do komentarza
wworonin Napisano 16 kwietnia 2024 Autor Udostępnij #7 Napisano 16 kwietnia 2024 Dnia 16.04.2024 o 12:58, retrofood napisał: To się jednak nieco () różni od podciągania kapilarnego. Rozwiń Jak zwał tak zwał ... różnie o tym na grupach na facebooku pisali ... że przecieka ... że występuje podciąganie ... chcę mieć szczelny dach, a nie rozważać jakie zjawisko w danym miejscu wystąpiło. Dnia 16.04.2024 o 12:46, Ekspert Pruszyński napisał: Dzień dobry, Dotarły do nas informacje, głównie z grup dyskusyjnych, dotyczące szczelności dachów z zamontowaną blachodachówką panelową. Pragniemy jednoznacznie podkreślić, że montaż przeprowadzony zgodnie z instrukcją gwarantuje pełną szczelność dachu, a problemy polegają na nieodpowiedniej kolejności układania paneli. W trosce o Państwa komfort i spokój, przygotowaliśmy film instruktażowy prezentujący krok po kroku prawidłowy montaż blachodachówki panelowej na przykładzie blachodachówki TIGRA. Film przedstawia 4 różne metody prawidłowego montażu, a także sposób, który może prowadzić do problemów ze szczelnością. Zachęcamy do obejrzenia krótkiego, 4-minutowego filmu, który rozwieje wszelkie wątpliwości. Rozwiń Dziękuję za odpowiedź, film wszystko wyjaśnia. Widać nie każdy sięga przed montażem do instrukcji ... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się