tynki hybrydowe
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Kornelia88 · Napisano
Jeśli ściana między mieszkaniami jest nośna, konieczne będzie uzyskanie pozwolenia na budowę oraz wykonanie projektu przez inżyniera budowlanego. W przypadku ściany działowej wystarczy zgłoszenie do starostwa. Typ ściany można sprawdzić w dokumentacji technicznej budynku lub konsultując się z konstruktorem. -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Samo kupienie typowych rozwieranych drzwi łazienkowych 60 cm to żaden problem. Nie trzeba ich robić na wymiar są w ofercie nawet marketów budowlanych. Takie wąskie drzwi łazienkowe są dość często w starych mieszkaniach. Sam kiedyś takie miałem w mieszkaniu z końca lat 60-tych. problemem mogą być natomiast minimalnie różniące się zawiasy w takich starych ościeżnicach. Rozstaw jest ten sam co obecnie. Ale zawiasy są minimalnie bliżej ościeżnicy. Nie mają przy tym regulacji. Ja swoje musiałem odciąć i zastąpić nowymi, przykręconymi na podkładce. -
Szczególnie jak się chce sikać, a zapinka się zablokowała.
-
A kto to zrobił i kto się zgodził na taki układ? I nie pisz, ze "się nie da". Bo takiej opcji nie ma. Wszystko się da. Naszkicuj tę łazienkę. Może być odręcznie.
-
Przez podczytywacz · Napisano
Każdy - prawdziwy - stolarz potrafi zrobić na wymiar drzwi na każdą szerokość i wysokość... więc nie bardzo wiem w czym ten problem Stare powiedzenie twierdzi, że NIE DA SIĘ tylko parasola w odbycie rozłożyć Na swoim, bieżącym doświadczeniu, radzę ZROBIĆ WSZYSTKO, łącznie z przebudową ściany wejściowej do łazienki, żeby zmieścić drzwi o szerokości 80 cm!!! Moja żona ze złamaną nogą, po skomplikowanej operacji, byłaby zupełnie odcięta od WC i możliwości umycia, czy kąpieli, gdybym 20 lat temu nie zrobił pełnowymiarowych drzwi , w których, do niewielkiej łazienki da się wjechać wąskim wózkiem... Pozostałyby pampersy, kaczki, baseny i mycie gąbką... Pełnosprawna kobieta, rowerzystka, 10 tysięcy kroków dziennie - w ułamku sekundy wylądowała na kilka miesięcy na wózku... A miało się nic nie wydarzyć... no bo jak - mnie??? Tylko innym coś takiego się przydarza... Dlatego zweryfikuj swoje podejście do tego Przemyśl wszystkie możliwości... Wrzuć plan łazienki, jakieś fotki drzwi ze środka, z korytarza/przedpokoju, może coś da się jednak wymyśleć...
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się