Wlasny impregnat i dziwna reakcja
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Natalia X: Bzdury ! 0,40 zł - 1 kWh ! Chciałabym taką cenę ! Proszę o namiar do firmy , która daje taką cenę . Mam taryfę G12w , licznik dwutaryfowy w PGE Cena 1 kWh - 0,6363 brutto W 2025 roku najbardziej podrożało w Polsce ogrzewanie kotłem gazowym, a najtaniej można ogrzewać dom pompą ciepła. Można przyjąć, że na ogrzewanie m2 nowego domu potrzeba 70 kWh, więc przy cenie 1 kWh - 0,40 zł, -
Czy roczny koszt ogrzewania domu może być niższy niż 1000 zł? Sprawdzamy ceny paliw i koszt ogrzewania domu w pierwszym kwartale 2025 roku. Jak wynika z kalkulatora POBE mocno podrożało ogrzewanie kotłem gazowym! A jakie jest najtańsze? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/kotly-i-podgrzewacze/a/113902-ile-kosztuje-ogrzewanie-domu-w-2025-r-gazem-bardzo-drogo
-
Czyli moja ś.p. Babcia miała rację, kiedy mawiała, że "dwa grzybki w barszcz to za dużo".
-
Tak, istnieje duże prawdopodobieństwo, że gmina naliczy rentę planistyczną. Zgodnie z ustawą o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym (Ustawa z dnia 27 marca 2003 r. o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym (Dz.U. 2003 nr 80 poz. 717)), renta planistyczna jest opłatą pobieraną w przypadku wzrostu wartości nieruchomości na skutek zmiany planu zagospodarowania przestrzennego. W opisanym przypadku, połączenie dwóch działek i ich podział na mniejsze, zgodnie z nowym planem, może być uznane za zmianę, która zwiększa wartość poszczególnych działek.
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Bujać to my a nie nas: Reasumując. Moc paneli to tylko papier. ładowanie elektryka w domu z paneli to rozrzutność Wydawać już nie dziesiątki tysięcy a raczej już w setki (ładowarka dużej mocy to bardzo duży koszt, no i mocniejsze panele również a do tego dużo droższe sterowniki i zabezpieczenia) mając na uwadze że wydajność to okno kilkugodzinne ? Nie ma to żadnego sensu. No chyba że ktoś się nudzi i nie ma co robić z pieniędzmi to OK. Ekonomicznie, głupota. Ekologicznie, jeszcze większa ale odo tego trzeba dojrzeć i myśleć samodzielnie
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się