Jacek Ossowski Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij #1 Napisano 4 czerwca 2023 Cześć, ekipa remontowa zamontowała ościeżnice po czym okazało się, że kątowniki są zbyt krótkie (najdłuższe jakie są w ofercie tego typu drzwi). Zostałem sam z tym problemem w postaci szpary ok. 5mm między kątownikiem a ościeżnicą. Pytanie jak mogę to w miarę estetycznie zamaskować? jak widać na zdjęciu próbowałem uszczelką ale nie zdało to egzaminu bo już odchodzi i nie zakrywało całej szpary. Link do komentarza
animus Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij #2 Napisano 4 czerwca 2023 (edytowany) Dnia 4.06.2023 o 13:47, Jacek Ossowski napisał: Cześć, ekipa remontowa zamontowała ościeżnice po czym okazało się, że kątowniki są zbyt krótkie (najdłuższe jakie są w ofercie tego typu drzwi). Zostałem sam z tym problemem w postaci szpary ok. 5mm między kątownikiem a ościeżnicą. Pytanie jak mogę to w miarę estetycznie zamaskować? jak widać na zdjęciu próbowałem uszczelką ale nie zdało to egzaminu bo już odchodzi i nie zakrywało całej szpary. Rozwiń To zdjęcie, to jest ościeżnica regulowana? Opaski kątowe nie sięgają szczelin, w które wsuwa się je w futrynie? Patrząc na zdjęcie nie możliwe jest stwierdzenie: Cytat kątowniki są zbyt krótkie (najdłuższe jakie są w ofercie tego typu drzwi). Rozwiń Jest źle dobrana do szerokości muru, ktoś musi kręcić. Co teraz. 1. Wymiana całej futryny na prawidłową 2. Zamówić u stolarza opaski kątowe sięgające szczelin. 3. Wstawić cienkie ćwierćwałki, wkleić je. 4. Obkuć delikatnie mur, żeby te opaski sięgnęły szczelin ale nie licowały się jeszcze ze ścianą. Edytowano 4 czerwca 2023 przez animus (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Jacek Ossowski Napisano 4 czerwca 2023 Autor Udostępnij #3 Napisano 4 czerwca 2023 Tak. Ościeżnica regulowana 120-140 . Tyle że mur ma 150 około (drzwi i ościeżnice kupowane na podstawie projektu-błąd). Zastanawiam się już tylko nad tymi ćwierćwałkami. Jaki będzie najlepszy klej? Link do komentarza
joks Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij #4 Napisano 4 czerwca 2023 Dnia 4.06.2023 o 19:20, Jacek Ossowski napisał: Jaki będzie najlepszy klej? Rozwiń MAMUT 1 Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się