greg009 Napisano 3 kwietnia 2023 #1 Napisano 3 kwietnia 2023 Potrzebuję pomocy w wyborze blachy trapezowej na mój mały, dwuspadowy dach domku letniskowego o powierzchni około 50 m2. Nie mam zielonego pojęcia, jaka blacha byłaby najlepsza i estetycznie się prezentowała. Czy ktoś może polecić coś fajnego, co sprawi, że mój domek nabierze nowoczesnego charakteru? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i rady!
Budujemy Dom - podstawa domu Napisano 4 kwietnia 2023 #2 Napisano 4 kwietnia 2023 A w jakim stylu jest ten domek? Pokrycie dobiera się stylistycznie w zależności od architektury domu. A kolorystykę np. do stolarki okiennej i drzwiowej.
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 4 kwietnia 2023 #3 Napisano 4 kwietnia 2023 (edytowany) Na pokrycia dachowe wykorzystuje się głównie T -18 do T-35, a na estetykę wpływa przede wszystkim kolor. Edytowano 4 kwietnia 2023 przez Budujemy Dom - budownictwo i instalacje (zobacz historię edycji)
greg009 Napisano 5 kwietnia 2023 Autor #4 Napisano 5 kwietnia 2023 Domek tradycyjny murowany. Prosta bryła, ale właśnie dachem może go trochę jakoś da się wyróżnić?
Ekspert Pruszyński Napisano 5 kwietnia 2023 #5 Napisano 5 kwietnia 2023 Bardzo ciekawym rozwiązaniem zatem, może być zastosowanie produktu, który montuje się jak blachę trapezową a kształtem przypomina panele na rąbek. Jest to nowy produkt, niedawno wprowadzony do sprzedaży, który doskonale sprawdzi się w Pana przypadku - TP-26 SUPER Na stronie firmowej Blachy Pruszyński znajdzie Pan więcej informacji o tym produkcie: => https://pruszynski.com.pl/produkt/blachy-trapezowe/blacha-trapezowa-na-dach/tp26super-blacha-trapezowa-na-dach/ __________________________ Blacha trapezowa TP-26 SUPER
Budujemy Dom - podstawa domu Napisano 6 kwietnia 2023 #6 Napisano 6 kwietnia 2023 Ciekawe rozwiązanie, myślę że może uatrakcyjnić wygląd budynku. 1
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się