PatrycjaO Napisano 24 lutego 2023 #1 Napisano 24 lutego 2023 Zamierzam kupić budowę i rozpocząć ocieplanie. Dach został wykonany w 2008 roku z więźby stalowej i pokryty blachą ocynkowaną. Blacha jest w bardzo dobrym stanie ale niestety membrana w wielu miejscach jest porwana. Czy konieczne jest ściągnięcie dachu czy można zaizolować np. pianką PUR ?
vlad1431 Napisano 24 lutego 2023 #2 Napisano 24 lutego 2023 Podstawowa sprawa to widzę że ta membrana jest dość luźna i jest za blisko blachy, nawet jakbyś ją pokleił, to przy natrysku piany przylgnie do blachy i będzie pozamiatane. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
PatrycjaO Napisano 24 lutego 2023 Autor #3 Napisano 24 lutego 2023 Jakaś rada, co najlepiej zrobić ? Wymienić cały dach ?
retrofood Napisano 24 lutego 2023 #4 Napisano 24 lutego 2023 A to jest w zamiarze (znaczy było) dom mieszkalny czy jakaś przemysłówka, którą chcesz przerobić na mieszkanie?
vlad1431 Napisano 24 lutego 2023 #6 Napisano 24 lutego 2023 Napewno nie jest to zgodne ze sztuką, ale przyszło mi na myśl, żeby dokręcić/dospawać do tych metalowych kontrłat dodatkowe kontrłaty w odległości 10cm od tych pierwszych, założyć na nią drugą membranę i na to bezpośrednio pianę. Wtedy wentylacja będzie bardzo dobrze zachowana. Oczywiście trzeba też uwzględnić by zachowana była odpowiednia szczelina przy ścianach kolankowych.Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się