tomek93 Napisano 8 grudnia 2022 Udostępnij #1 Napisano 8 grudnia 2022 (edytowany) Witam Zakupiłem schody Kornik zabiegowe Schody mają 2.80wysikosci od podłogi do stropu górnej części mam 2.90 proszę mi powiedzieć jak je mam zamontowac czym do stropu do pionowej części oraz na dole czym zamocowac do podłogi nie mogę bo mam tam ogrzewanie podlogowe. https://kornik.com.pl/sklep/schody-mlynarskie/ze-stalym-katem-nachylenia/zabiegowe/schody-mp-max-zebinowe-zabiegowe-buk-inox-lewe/ Edytowano 8 grudnia 2022 przez tomek93 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
retrofood Napisano 8 grudnia 2022 Udostępnij #2 Napisano 8 grudnia 2022 1 godzinę temu, tomek93 napisał: Zakupiłem schody Kornik zabiegowe ... jak je mam zamontowac Takie sprawy załatwia producent ze sprzedawcą. Link do komentarza
tomek93 Napisano 9 grudnia 2022 Autor Udostępnij #3 Napisano 9 grudnia 2022 Panowie ma ktoś wiedzę jak to zrobić? Link do komentarza
retrofood Napisano 9 grudnia 2022 Udostępnij #4 Napisano 9 grudnia 2022 Co powiedział sprzedawca? Czy kontaktował się z producentem? Musisz zrozumieć, ze to są kwestie bezpieczeństwa i nikt odpowiedzialny nie napisze Ci rób tak, albo rób inaczej, bez dokładnego poznania budowy i analizy dokumentów producenta. a kto lepiej je zna niż sam producent? Link do komentarza
tomek93 Napisano 10 grudnia 2022 Autor Udostępnij #5 Napisano 10 grudnia 2022 Tak kontaktowałem się z producentem powiedzieli ze oni tego nie montują. Link do komentarza
retrofood Napisano 10 grudnia 2022 Udostępnij #6 Napisano 10 grudnia 2022 45 minut temu, tomek93 napisał: Tak kontaktowałem się z producentem powiedzieli ze oni tego nie montują. Ale ich konstruktor wyliczał punkty podparcia i wie co można, a co nie bardzo. Przecież w Twoim przypadku o podłogę można by całość oprzeć, ale mocowanie wykonać do ściany. Ale czy tak wolno? To jest pytanie. Link do komentarza
podczytywacz Napisano 10 grudnia 2022 Udostępnij #7 Napisano 10 grudnia 2022 Dnia 8.12.2022 o 16:00, tomek93 napisał: proszę mi powiedzieć jak je mam zamontowac A skąd my, bez czarodziejskiej kuli kryształowej mamy wiedzieć jak wygląda miejsce, w którym zaplanowałeś te schody, jak wygląda pionowa część otworu w stropie, okolica podparcia schodów na dole i wytrzymałość posadzki w tym miejscu... Nie uważasz, że przydałoby się wrzucić jakieś fotki?... i miejsca w którym mają stanąć schody, i przygotowanych przez producenta miejsc montażu w samej konstrukcji schodów... Link do komentarza
retrofood Napisano 10 grudnia 2022 Udostępnij #8 Napisano 10 grudnia 2022 3 godziny temu, podczytywacz napisał: A skąd my, bez czarodziejskiej kuli kryształowej mamy wiedzieć Można skorzystać z fusów albo wylać wosk. Ostatecznie może być spojrzenie w sufit. Link do komentarza
animus Napisano 10 grudnia 2022 Udostępnij #9 Napisano 10 grudnia 2022 Dnia 8.12.2022 o 16:00, tomek93 napisał: proszę mi powiedzieć jak je mam zamontowac czym do stropu do pionowej części oraz na dole czym zamocowac do podłogi nie mogę bo mam tam ogrzewanie podlogowe. A pokaż projekt, albo zdjęcia gdzie je masz montować. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się