Skocz do zawartości

Łazienka - problem

Recommended Posts

Napisano

Hej,

Mamy problem. Zleciliśmy stolarzowi wykonanie szafki z umywalką do łazienki. Niestety błąd był nasz że nie poprosiliśmy o rysunek, tylko gdzieś tam "na gębę" wspomnieliśmy o tym że szafka ma mieć szerokość 80cm. 

Niestety stolarz zrobił węższą (około 60cm) i efekt jest taki:

image.png.aedfeb17fc27f100c90fd4401992364d.png

Nie wygląda to zbyt dobrze i zastanawiam się czy ktoś z Was ma jakiś pomysł, czym ewentualnie zapełnić tą lukę między drzwiami prysznica a półką, żeby jakoś zniwelować ten efekt...

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie !

Pozdrawiam

Napisano
  Dnia 6.12.2022 o 08:04, Grygu napisał:

Hej, czy ktoś z Was ma jakiś pomysł, czym ewentualnie zapełnić tą lukę między drzwiami prysznica a półką, żeby jakoś zniwelować ten efekt...

Rozwiń  

Jeszcze jedna szafeczka najlepiej troszkę wyższa.

Napisano

No właśnie chcieliśmy żeby szafka była szersza, na 80cm. W jednej z rozmów o tym wspominaliśmy ale też nie zostało to spisane.. 

Z dalszej odległości tak to wygląda:

image.thumb.png.aedec80acffde079cef5d88e2c55260a.png

Nie wiem, może już ja przesadzam. Może jak powiesi się lustro + da kosz na pranie to jakoś ten efekt się zniweluje..

Pozdrawiam

Napisano

Wiesz, że może to i dobrze wyszło... Masz dostęp do szkła, które od czasu do czasu trzeba umyć z obu stron... postawisz biały kosz, czy szafeczkę na kółkach z szufladą na "brudy"...

Mam taki zakamarek obok kabiny o szerokości ok 4 cm i głębokości 20 cm i mycie szyby od strony zakamarka, to jest niezła gimnastyka :zalamka:

Napisano

No w trochę dalszej przyszłości myślę że zdecyduje się na taki krok, żeby wydłużyć blat + poszerzyć półkę. Po prostu teraz ze względu na to że dopiero co zostało to zrobione i zapłacone to nie ma takiej opcji.. 

• 2 tygodnie temu...
Napisano
  Dnia 7.12.2022 o 16:34, animus napisał:

:takaemotka:

image.png.d67e0aaa5d5e675c9fe73511b342def9.png

jsVnvDm.png

cgmlVIX.png

Rozwiń  

Moim zdaniem najlepiej szafka wygląda w obecnej wersji lub z szerokimi szufladami. Jeżeli koniecznie chcesz wypełnić przestrzeń przy kabinie prysznicowej, to możesz postawić tam fajny kosz na pranie. W takiej opcji najwygodniej będzie myć szybę z zewnątrz. Obraz całości na pewno zmieni lustro. Warto zastanowić się jaki powinno mieć kształt i wielkość - dopasowane do szerokości szafki z umywalką czy na całą szerokość ściany?

kilka propozycji koszy na pranie

fot. inbath.pl

fot. sinsay.com.pl

fot. jotex.pl

inbath.pl.jpg

sinsay.jpg

jotex.jpg

Napisano

Bardzo dziękuję za odpowiedź ;) Naprawdę super jest to forum i mega doceniam każda pomoc :)

myślę że jak @animusnapisał,zdecydujemy się na fajny kosz na pranie (dzięki za propozycje) a lustro chcemy postawić okrągłe o średnicy 100cm, więc myślę że wnętrze będzie dużo ładniejsze ;)

dziękuję !

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Hej, Obecnie jestem na etapie elektryki w budynku (SSZ + wod-kan gotowy). Na przełomie lipca/sierpnia zaplanowane mamy tynki i rekuperacje. W sierpniu chcemy się zająć podłogówką. Nasuwa nam się kilka technicznych pytań, może któryś z kolegów koleżanek byłby w stanie podpowiedzieć. Kilka kwestii na temat budynku poniżej. - Dom na płycie z poddaszem użytkowym - Na parterze gotowa podłoga na wysokości 24 cm - w pomieszczeniach mieszkalnych panale winylowe, a w łazience, kotłowni i kuchni płytki - Na poddaszu gotowa podłoga na wysokości 19 cm - w pomieszczeniach mieszkalnych panale winylowe, a w łazience płytki - Podłogówka we wszystkich pomieszczeniach - Wylewka anhydrytowa 5cm   Moje pytania: 1) Sporządziłem małą tabelkę z grubościami styropianu jakie chciałbym zastosować. Czy grubość jaką zostawiłem na wykończenie podłogi jest wystarczająca? Czy grubości styropianu można dobrać jakoś optymalniej? 2) Z racji tego, że w niektórych pomieszczeniach będą panele, a w niektórych płytki, grubość styropianu będzie się różnić między nimi. W jaki sposób prowadzi się rurki od ogrzewania podłogowego pomiędzy takimi pomieszczeniami, bo podejrzewam, że trzeba uniknąć spadków itp. Czy rurki do tych pomieszczeń prowadzi się w warstwie styropianu?   3) Czy biorąc pod uwagę punkt 2, na etapie podłogówki muszę wykonać jakąś dodatkową przerwę dylatacyjną między tymi pomieszczeniami? Czy tym zajmują się już posadzkarze?   4) W jaki sposób ułożyć styropian przy klatce schodowej na poddaszu? Czy zakończyć układanie w jakiejś odległości od krawędzi schodka/krawędzi klatki? Tak aby umożliwić lepsze zakotwiczenie barierek?   Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam 
    • Hej, Obecnie jestem na etapie elektryki w budynku (SSZ + wod-kan gotowy). Na przełomie lipca/sierpnia zaplanowane mamy tynki i rekuperacje. W sierpniu chcemy się zająć podłogówką. Nasuwa nam się kilka technicznych pytań, może któryś z kolegów koleżanek byłby w stanie podpowiedzieć. Kilka kwestii na temat budynku poniżej. - Dom na płycie z poddaszem użytkowym - Na parterze gotowa podłoga na wysokości 24 cm - w pomieszczeniach mieszkalnych panale winylowe, a w łazience, kotłowni i kuchni płytki - Na poddaszu gotowa podłoga na wysokości 19 cm - w pomieszczeniach mieszkalnych panale winylowe, a w łazience płytki - Podłogówka we wszystkich pomieszczeniach - Wylewka anhydrytowa 5cm   Moje pytania: 1) Sporządziłem małą tabelkę z grubościami styropianu jakie chciałbym zastosować. Czy grubość jaką zostawiłem na wykończenie podłogi jest wystarczająca? Czy grubości styropianu można dobrać jakoś optymalniej?   2) Z racji tego, że w niektórych pomieszczeniach będą panele, a w niektórych płytki, grubość styropianu będzie się różnić między nimi. W jaki sposób prowadzi się rurki od ogrzewania podłogowego pomiędzy takimi pomieszczeniami, bo podejrzewam, że trzeba uniknąć spadków itp. Czy rurki do tych pomieszczeń prowadzi się w warstwie styropianu?   3) Czy biorąc pod uwagę punkt 2, na etapie podłogówki muszę wykonać jakąś dodatkową przerwę dylatacyjną między tymi pomieszczeniami? Czy tym zajmują się już posadzkarze?   4) W jaki sposób ułożyć styropian przy klatce schodowej na poddaszu? Czy zakończyć układanie w jakiejś odległości od krawędzi schodka/krawędzi klatki? Tak aby umożliwić lepsze zakotwiczenie barierek?   Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam    
    • No widze ze z plaszczem wodnym bardziej problemowy montaz itd. A jakie rodzaje kominkow z dgp co warto wziąść pod uwage ?
    • Choroba - drobna dziurkowatość liści drzew pestkowych albo drobna plamistość.  Wiśnie są bardzo podatne i w zasadzie nie da się prowadzić sadu bez ochrony chemicznej. Drzewka należy pryskać przeciwko tej chorobie wczesną wiosną - dwukrotnie. Teraz tylko wygarbić liście i spalić lub wyrzucić (nie kompostować).
    • Wie ktoś dlaczego w tym roku wiśnie zrzucają już liście? Nie jest to susza, bo po sąsiedzku są śliwy i jabłoń, które nawet nie myślą się zażółcić. A wiśnia jakby miała już październik. Przecież zielone, soczyste, wiśniowe liście dodawałem do soku z aronii, a to bywało w sierpniu. W dodatku wiśnia nie miała owoców, bo wszystko wymarzło na etapie tuż po kwitnieniu. I raczej nie są to szkodniki, bo liście nie mają żadnych widocznych uszkodzeń, są takie jesienne. 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...