PawelRemont Napisano 21 listopada 2022 #1 Napisano 21 listopada 2022 Mam kilka ścian co są pofalowane. Normalnie ściany wyprowadza się np na listwach, ale nie widzi mi się nakładanie 6mm tynku aby zjąć jakieś fale. Myślałem aby położyć jedną warstwę gipsu szpachlowego cekolu (można kłaść 1-10mm), a na to gładź. Pytanie brzmi jak wyprowadzić aby było prosto? Jak robie tynki to wyprowadzam na listwach, ale tu listw w ściany nie włożę.
podczytywacz Napisano 21 listopada 2022 #2 Napisano 21 listopada 2022 (edytowany) 14 minut temu, PawelRemont napisał: jak wyprowadzić aby było prosto Taką, albo 150 cm... I nie rób oświetlenia, które świeci WZDŁUŻ ściany... a jak pozostanie mała "falka", to nikomu jej palcem nie pokazuj... Edytowano 21 listopada 2022 przez podczytywacz (zobacz historię edycji)
vlad1431 Napisano 21 listopada 2022 #3 Napisano 21 listopada 2022 Zawsze możesz deko zniwelować tarczą do betonu, ja ostatnio kupiłem taką na Allegro za 23zł, kupa kurzu, ale śmiga aż miło. Wydaje mi się prostsze zarzucenie tynku na listwach niż zabawa z 1cm szpachli, nie wiem czy jest fizycznie możliwe położenie takiej grubości szpachli w miarę równo nawet na listwach. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 22 listopada 2022 #4 Napisano 22 listopada 2022 Podobny temat jest już tutaj -> założony przez @PawelRemont. Można w jednym wątku się wymieniać uwagami.
PawelRemont Napisano 22 listopada 2022 Autor #5 Napisano 22 listopada 2022 Dnia 21.11.2022 o 23:25, vlad1431 napisał: Zawsze możesz deko zniwelować tarczą do betonu, ja ostatnio kupiłem taką na Allegro za 23zł, kupa kurzu, ale śmiga aż miło. Wydaje mi się prostsze zarzucenie tynku na listwach niż zabawa z 1cm szpachli, nie wiem czy jest fizycznie możliwe położenie takiej grubości szpachli w miarę równo nawet na listwach. Nie no tarcza do betonu też robi wgłębienia. Ja chcę to mieć na równo jak gładź. Dnia 21.11.2022 o 23:23, podczytywacz napisał: Taką, albo 150 cm... I nie rób oświetlenia, które świeci WZDŁUŻ ściany... a jak pozostanie mała "falka", to nikomu jej palcem nie pokazuj... A jak złapać pion? Jakieś listwy ciekie? Po czym to prowadzić? Czy po prostu zaciągnąć aby wyrównać pod łatą i już?
vlad1431 Napisano 22 listopada 2022 #6 Napisano 22 listopada 2022 Ale ja nie piszę żebyś sharatał ściany tarczą i tak zostawił, tylko zniwelował garby i na to szpachla. I tak będziesz kładł szpachle, to po co kłaść 1cm, jak można pół centymetra. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 1
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się