konradbe Napisano 14 października 2022 Udostępnij #1 Napisano 14 października 2022 Witam, przeprowadziłem się jakiś czas do domu w którym okazało się, że przecieka dach. Stropodach podniesiony na kozłach, kolejno paroizolacja, wełna, membrana, łaty i blacha trapez. Spadek niewielki na 8 metrów może z 40-50 cm. Udało się uszczelnić dach ale zwróciłem uwagę na brak wentylacji. Powietrze dostaje się jedynie pod trapezem od strony spadkowej pomiędzy blachę a membranę. Chciałbym dołożyć dwa kominki wentylacyjne w najwyższych punktach dachu. Teraz pytanie czy przebijać w miejscu kominków membranę? Żeby wentylować także przestrzeń między wełną a membraną ? Nie wiem jaki to rodzaj membrany. Dach dosyć świeży, remontowany 6 lat temu. Spadek niewielki na 8 metrów może z 40-50 cm. z Góry dzięki za rady pzdr Konrad Link do komentarza
animus Napisano 14 października 2022 Udostępnij #2 Napisano 14 października 2022 Lepiej zrobić wentyl. pod trapezem od drugiej strony, pomiędzy blachą a membraną, niż przebijać dach. Link do komentarza
konradbe Napisano 15 października 2022 Autor Udostępnij #3 Napisano 15 października 2022 Raczej nie mam takiej możliwości Link do komentarza
animus Napisano 15 października 2022 Udostępnij #4 Napisano 15 października 2022 To w szczytach. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się