Skocz do zawartości

Historia edycji

daggulka

daggulka

44 minuty temu, Gość piotrosław napisał:

I bardzo fajnie. Mieszkanie w blokach jest jak w klatce.

Są zalety i wady, jak w przypadku każdego rozwiązania. Mieszkałam w domu, teraz mieszkam w bloku i bardzo sobie chwalę obecny stan. Ale ja to zdeklarowany mieszczuch jestem ;)

Cytat

W roku 2022 czynsze tak skoczyły do góry, że nic tylko uciekać do domów jednorodzinnych!

Ależ baaaaardzo wielka nadinterpretacja.

Opłaty mam w bloku takie same, jak w domu. Również płacę za śmieci (tylko mniej). Również płacę za wodę i kanalizację (może tyle samo). Opłacam fundusz remontowy i do wszelkich awarii wzywam spółdzielnię - nie borykam się z naprawą komina za miliony monet ;) I .... uwaga .... również płacę za centralne ogrzewanie - tylko mniej. Czeka mnie podwyżka czynszu, ale cóż to jest te nie wiem .... kilka setek dodatkowo w miesiącach zimowych do czynszu w porównaniu do konieczności zakupu 5 ton ekogroszku po 3  koła za tonę, czy ogrzania całego domu gazem? Mam zdecydowanie mniejszy problem, niż właściciele domów jednorodzinnych. Jeśli spółdzielnia nie załatwi węgla, to wstawiam farelkę albo grzejnik olejowy do salonu i łazienki .... i finito ;)

daggulka

daggulka

33 minuty temu, Gość piotrosław napisał:

I bardzo fajnie. Mieszkanie w blokach jest jak w klatce.

Są zalety i wady, jak w przypadku każdego rozwiązania. Mieszkałam w domu, teraz mieszkam w bloku i bardzo sobie chwalę obecny stan. Ale ja to zdeklarowany mieszczuch jestem ;)

33 minuty temu, Gość piotrosław napisał:

W roku 2022 czynsze tak skoczyły do góry, że nic tylko uciekać do domów jednorodzinnych!

Ależ baaaaardzo wielka nadinterpretacja.

Opłaty mam w bloku takie same, jak w domu. Również płacę za śmieci (tylko mniej). Również płacę za wodę i kanalizację (może tyle samo). Opłacam fundusz remontowy i do wszelkich awarii wzywam spółdzielnię - nie borykam się z naprawą komina za miliony monet ;) I .... uwaga .... również płacę za centralne ogrzewanie - tylko mniej. Czeka mnie podwyżka czynszu, ale cóż to jest te nie wiem .... kilka setek dodatkowo w miesiącach zimowych do czynszu w porównaniu do konieczności zakupu 5 ton ekogroszku po  koła za tonę, czy ogrzania całego domu gazem? Mam zdecydowanie mniejszy problem, niż właściciele domów jednorodzinnych. Jeśli spółdzielnia nie załatwi węgla, to wstawiam farelkę albo grzejnik olejowy do salonu i łazienki .... i finito ;)

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...