pawelsamorski Napisano 28 sierpnia 2021 Udostępnij #1 Napisano 28 sierpnia 2021 Część, pytanie można trochę dziwne..chodzi mi to, że posiadam syfon brodzikowy firmy Geberit model: 150.681.21.1 Jest on od niedawna założony, dziś po raz pierwszy czyściłem i zdejmując górna pokrywa potem kolejny plastikowy element trafiłem na dużą uszczelkę w której stoi woda i pytanie czy to normalne i ta woda ma tam stać tzn. zostało to tak zaprojektowane, że w tym elemencie jest woda, aby uniknąć nieprzyjemnych zapachów? Może ktoś wie? Wydaje mi się że ten mechanizm działa w taki sposób, że gdy przeleje się ta uszczelka to woda wylewająca się z niej trafia do odpływu.. Nie zauważyłem, żeby woda wolniej spływała. Wszystko jest tak jakby okej tylko ta stojąca woda w nim mnie zaciekawiła, dlaczego tak jest. Link do komentarza
retrofood Napisano 28 sierpnia 2021 Udostępnij #2 Napisano 28 sierpnia 2021 Dnia 28.08.2021 o 23:15, pawelsamorski napisał: Część, pytanie można trochę dziwne..chodzi mi to, że posiadam syfon brodzikowy firmy Geberit model: 150.681.21.1 Jest on od niedawna założony, dziś po raz pierwszy czyściłem Rozwiń Od kiedy jest założony? Link do komentarza
pawelsamorski Napisano 28 sierpnia 2021 Autor Udostępnij #3 Napisano 28 sierpnia 2021 (edytowany) Dnia 28.08.2021 o 23:35, retrofood napisał: Od kiedy jest założony? Rozwiń Miesiąc temu został założony Edytowano 28 sierpnia 2021 przez pawelsamorski (zobacz historię edycji) Link do komentarza
podczytywacz Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij #4 Napisano 29 sierpnia 2021 Dnia 28.08.2021 o 23:15, pawelsamorski napisał: zostało to tak zaprojektowane, że w tym elemencie jest woda, aby uniknąć nieprzyjemnych zapachów Rozwiń Właśnie tak jest. Wrzuć fotkę od góry po zdjęciu pokrywy... Link do komentarza
pawelsamorski Napisano 29 sierpnia 2021 Autor Udostępnij #5 Napisano 29 sierpnia 2021 Dnia 28.08.2021 o 23:35, retrofood napisał: Od kiedy jest założony? Rozwiń Miesiąc Przesyłam zdjęcie Przesyłam zdjęcie tam niżej jest duża uszczelka Link do komentarza
podczytywacz Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij #6 Napisano 29 sierpnia 2021 Nic mi te zdjęcia nie mówią Jak jest woda, to zapewne znaczy, że zamknięcie hydrauliczne jest prawidłowe! Jeśli nie czuć smrodu z kanalizacji, to znaczy, że zamknięcie hydrauliczne jest prawidłowe! Ta stojąca tam woda nie zdąży się "zepsuć" i nie zacznie śmierdzieć, bo jest wymieniana/wypłukiwana po każdym użyciu brodziku. Zatem wszystko jest OK!!! Link do komentarza
retrofood Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij #7 Napisano 29 sierpnia 2021 Dnia 29.08.2021 o 13:33, podczytywacz napisał: Zatem wszystko jest OK!!! Rozwiń Też mi się tak wydaje. Ja mam od kabiny syfon poziomy, a więc spadek rur jest naprawdę minimalny. I woda tak samo stoi. Bo stać musi. Od czasu do czasu używam profilaktycznie "kreta" i już parę lat wszystko działa bez zarzutu. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się