Ogrzewanie podłogowe, regulator w każdym pomieszczeniu
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Szybko się znudzi.
-
Na to, aby sami zadbali o przyłącze dla siebie. Jak wykonawca będzie robił Twoje przyłącze, to im przecież powie, że za chwilę nie będą mieli prądu. Tak. Przyłącze wykonuje prywatny wykonawca. Czyli przygotowuje całe zasilanie na Twój koszt. I musisz taką firmę, albo osobę znaleźć. Sam, nikt tego za Ciebie nie zrobi. I dopiero jak będziesz miał wszystko zrobione, to zgłaszasz do energetyki, aby Ci zainstalowali nowy licznik w nowym miejscu. I to dopiero zrobi energetyka. Wszystkie papiery powinien przygotować ten Twój wykonawca. A w tym okresie, również sąsiedzi mają czas na ogarnięcie swojej części tematu. Pytanie na kogo jest prawnie obecne przyłącze? Czy są dwa liczniki?
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Tomasz: Smart home to jest wspaniała idea, bardzo bym chciał mieć.... polecam koniecznie: https://www.youtube.com/watch?v=nwPtcqcqz00 -
Czyli co do szczeliny, to napchać tam wełny szklanej i to wszystko ? Później podczas kontynuacji ocieplenia całej połaci dachu od wewnątrz, położyć jeszcze wełnę szklaną (mineralną) między krokwiami ( 30 cm warstwa) a z okładziny ze styropianu zrezygnować. Czy tak to powinno wyglądać ? A co z tym kawałkiem okładziny styropianowej wystającej poniżej deskowania (bo powyżej, na zewnątrz nie będę już nic robił) ? Mam ją ściąć aż do desek, czy też zostawić jak jest ? Mam jeszcze pytanie dotyczące płyt G-K . Czy mogą one dotykać komina, czy też zostawić tam dylatację na2-3 cm ?
-
Przez Borowskitube · Napisano
Dzień dobry, Zakupiłem dom, w którym wybiłem otwór okienny, który był w nim pierwotnie przewidziany, jednak później został zamurowany. W związku z tym, że otrzymałem okno, które pierwotnie zostało zakupione, musiałem zorganizować montaż na własną rękę (nie przez producenta). Nie mając pojęcia o temacie, posłuchałem wykonawcy i zrobił to tak, że wykuł otwór od wewnątrz, nie usuwając ocieplenia z zewnątrz, a następnie podkuty został porotherm poniżej wylewki, do warstwy izolacji poziomej ściany. Na izolację poziomą ściany została wylana wylewka betonowa, a następnie usunięte zostało z zewnątrz ocieplenie i na klinach i osadzone zostało okno (200kg) i zapianowane, Wygląda na to, że nie została zastosowana żadna podwalina pod oknem. Czy taki montaż można jeszcze jakoś poprawić aby zniwelować mostek termiczny od spodu i uniknąć przemarzania? Czy tutaj na plus wpływa to, że do gruntu jest około 50-60cm? Bardzo proszę o poradę.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się