Joel Napisano 9 czerwca 2021 Udostępnij #1 Napisano 9 czerwca 2021 Witam. Mam problem z pogranicza elektryki i wykończenia ściany. Mianowicie po usunięciu dekoracji ze ściany - kamień dekoracyjny, puszki elektryczne w gniazdkach wystają ok 8-10mm. Te które się udało zostały skrócone lub zlikwidowane. Natomiast są 4 koło siebie w dolnej części ściany, które muszą zostać. Są koło sobie, do nich jest panel z 4 gniazdkami podwójnymi. Osadzane puszki są płytki i były osadzane płytko, trudno będzie je wymienić bez dodatkowego pogłębiania otworów, skrócić się ich nie da bo nie będzie wtedy możliwości mocowania gniazdek. Czy są jakieś rozwiązania by nie trzeba było kłuć ściany? Puszki są w miejscu niewidocznym, nie musi być pięknie. Do głowy przychodzi mi tylko ogipsowanie ich, a może są jakieś osłony zewnętrzne na takie puszki? Link do komentarza
podczytywacz Napisano 9 czerwca 2021 Udostępnij #2 Napisano 9 czerwca 2021 Kawałek deseczki, sklejki, płyty plexi grubości 8 - 10 mam, o wymiarach nieco większych niż panel z czterema gniazdami, nawiercić odpowiednie otwory pod puszki i zamontować wszystko razem do kupy... Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 10 czerwca 2021 Udostępnij #3 Napisano 10 czerwca 2021 Nie można ich zlicowac mechanicznie. Może się wszystko rozlecieć. Może naciąć bez wyrwania ze ściany? Tak głośno myślę. Chyba, że jakaś dekoracja wokół puszek z panelem 8-10 mm - płyta g-k lub jak proponuje Kolega podczytywacz. Tu już raczej w grę wchodzi kreatywność i gust. Tu podobny temat, ale w druga stronę - za głęboko osadzone. Link do komentarza
Joel Napisano 10 czerwca 2021 Autor Udostępnij #4 Napisano 10 czerwca 2021 Dziękuję za pomoc. Bardzo fajne rozwiązanie, o czystkami pomyślę. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się