Skocz do zawartości

Mozaika Artystyczna z kamieni naturalnych w mieszkaniu??

Recommended Posts

Napisano
Witam. Przybywam tutaj z innego forum i widze ze trzeba tutaj ruszyc temat kamienia naturalnego.
Może macie jakies ciekawe zastosowanie w waszych domach,mieszkaniach?? bylo by ekstra gdyby jakies zdjecia sie pojawily icon_smile.gif
Ja cos po wklejam jak juz bede potrafil icon_smile.gif
pozdrawiam

DSC01446.jpg

Napisano
Mi się bardzo podobają mozaiki rodem z Bizancjum. Ale to kupa roboty układać wszystko z drobnych kamyczków i jak pomyślę ile by wziął za to fachowiec to wolę nawet nie pytać.
Napisano
Mozaika antyczna różni sie wieloma cechami od współczesnej. Poza tym w bizancjum głownie stosowano szklo kamien również ale rzadziej . Dzieki temu ze jest ich tak duzo to można sobie powybierac. icon_smile.gif co sie komu podoba icon_smile.gif
np tutaj masz nowoczesna.....

DSC01446.jpg

Napisano
Cytat

Mozaika antyczna różni sie wieloma cechami od współczesnej. Poza tym w bizancjum głownie stosowano szklo kamien również ale rzadziej . Dzieki temu ze jest ich tak duzo to można sobie powybierac. icon_smile.gif co sie komu podoba icon_smile.gif
np tutaj masz nowoczesna.....

Genialne icon_biggrin.gif
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Gdzie tylko masz ochote icon_smile.gif i pomysł na scianach na posadzce nawet na samochodzie icon_smile.gif

Mozaika na samochodzie odpada. Nawet jakby taki pomysł potraktować poważnie to samochód jest nierówny i się przemieszcza. Tego mozaiki nie lubią.
Napisano
Witajcie ponownie.
Jeśli interesuje was kamien naturalny i wyroby z niego oczywiscie z dobra porada fachmanów to polecam taki portal jak www.twojkamieniarz.pl ostatnio mialem z nimi stycznośc i byli całkiem do rzeczy.
Pozdrawiam

DSC01446.jpg

• 3 miesiące temu...
Napisano
Cytat

Mąż pyta o cenę .To masowe czy indywidualne projekty.? icon_biggrin.gif

Witam.
Oczywiście wykonanie jest indywidualne i oryginalne.
Jak juz bedzie zamontowana w łazieneczce to wkleje zdjecia icon_smile.gif
Cena jest wysoka icon_smile.gif
Napisano
Cytat

Witajcie ponownie.
Jeśli interesuje was kamien naturalny i wyroby z niego oczywiscie z dobra porada fachmanów to polecam taki portal jak www.twujkamieniarz.pl ostatnio mialem z nimi stycznośc i byli całkiem do rzeczy.
Pozdrawiam

Siemka.Ta strona nie działa i chyba przez ó czyli o się pisze.? icon_sad.gif
Napisano
Cytat

No nie do konca. Jak mozaje zamontuje sie na odpowiednim kleju to nic jej nie ruszy chyba że młotkiem icon_smile.gif
W planach mamy pomysł wykleic calego maluch w mozaice z kamienia naturalnego icon_smile.gif
Pozdrawiam

Siemka.Ciut ciężki taki pojazd.Oprócz mozaiki masz jakieś ciekawe rzeczy z kamienia? icon_biggrin.gif
Napisano
Witka. mola autko nie było by tak bardzo cieżkie to sa cieniutkie kamyczki icon_smile.gif Ale i tak brak czasu nie pozwala na realizacje tego wspaniałego pomysłu icon_biggrin.gif

Bryskin nie wiem własnie co sie z nimi dzieje strona im padła a jak firma stoi to nie mam bladego pojęcia icon_sad.gif

xpektor dlaczego Ci sie nie podoba?? Opowiedz nam o tym icon_smile.gif albo opowiedz co widziałeś.

Pozdrawiam
Napisano
Cytat

Mi osobiscie takie kamienie sie nie podobaja, widzialem cos takiego u rodziny i nie polecam. To jednak kwestia gustu...

Siemka.Mozaika się nie podoba ?Może zazdrość ?Całuski icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Siemka.Mozaika się nie podoba ?Może zazdrość ?Całuski icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Zazdrość to się nikomu nie podoba. A mozaika? Zależy czyj projekt i kto układał. Bywają tak paskudne że śmierć w oczach. Te powyżej są całkiem, całkiem icon_biggrin.gif
  • 3 tygodnie temu...
  • 8 miesiące temu...
Napisano
Cytat

gdzie można taką mozaikę sobie ułożyć?

Cytat

Gdzie tylko masz ochote i pomysł na scianach na posadzce nawet na samochodzie

Moje mozaiki (jak można tak nazwać moją dłubanine) stosuje do zdobienia takich oto przedmiotów

DSC01446.jpg

lub

DSC01446.jpg

To takie moje dwa przykłady.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Witam. Szperając po necie można wyszukać wiele przykładów mozaiki. Ja kiedyś wyszperałem takie oto przykłady z Australii... nie jest to kamień ale...

to mnie urzekło to jak fajnie można doborem kolorystyki przyciągnąć uwagę oglądającego, ja patrząć na tą mozajkę w pierwszej kolejności widzę te zielone oczy
http://www.mosaics.com.au/Assets/Angelina.jpg

albo to kolorowe aż w oczy razi
http://www.mosaics.com.au/Assets/goanna-mosaic-art-table.jpg
  • 2 tygodnie temu...
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Witam
Mam Wiadomość dla mozaiko ludzi przewijających się w tym wątku

Społeczność mozaikowa łączy się !!!!
Powstał portal tylko i wyłącznie dla osób tworzących mozaik w Polsce.
link http://nasze-mozaiki.ning.com/

Zapraszam
Wyślij emila na karwat.mozaika@gmail.com a otrzymasz zaproszenie do naszej społeczności.

Warunkiem dołączenia do naszej społeczności jest bycie zapalonym mozaicystą, mozaikarzem, mozaistą

Pozdrawiam
  • 2 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano

Dla podtrzymania tematu zaprezentuje moje następne trzy mozaiki

1. Bransoletka

2ba77d3ba1fe39590e0a922dc9600888,10,19,0.jpg

2. Akt

810f463ebbd683dba7dd9f4380b7f8f8,10,19,0.jpg

3. Stolik

3846239828d7f95774568d13b7973807,10,19,0.jpg

nie wiem czy moja mozaika może być nazwana artystyczną ? ale to już nie mi oceniać icon_wink.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Zapraszam do zapoznania się z usługami firmy elektrycznej działającej na terenie Warszawa.  Szeroki zakres usług  wykonywanych przez elektryk warszawa, instalacja infrastruktury elektrycznej, montaż kamer CCTV, usuwanie awarii elektrycznych typu brak prądu.  Pogotowie działające 24 h na dobę. Firmę cechuję rzetelność profesjonalność i fachowość. Pomożemy każdemu potrzebującemu w jego awarii z prądem . Zapraszamy do kontaktu i dzwonienie w potrzebie o każdej porze.
    • Cześć wszystkim, dołączyliśmy do forum, aby przedstawić Wam naszą ofertę. Tworzymy dla Firm i Osób Prywatnych.     Szukasz sprawdzonego partnera do realizacji sufitów napinanych i innych elementów dekoracyjnych? Gładki Sufit to firma z 15-letnim doświadczeniem na rynku, która stawia na jakość, innowację i zadowolenie klienta. Działamy na terenie całego kraju, gwarantując szybką i sprawną realizację każdego projektu.   Dlaczego warto wybrać Gładki Sufit? Doświadczenie i profesjonalizm: - Nasze 15-letnie doświadczenie to gwarancja perfekcyjnego wykonania i dbałości o każdy szczegół. Znamy branżę od podszewki i wiemy, jak sprostać najbardziej wymagającym oczekiwaniom. Najlepsze materiały w atrakcyjnych cenach: - Dzięki wynegocjowanym cenom z dostawcami, możemy zaoferować Ci najwyższej jakości podzespoły w konkurencyjnych cenach. Nie uznajemy kompromisów – nie montujemy tanich, śmierdzących folii ani wadliwych LED-ów czy zasilaczy. Stawiamy na trwałość i bezpieczeństwo. Indywidualne podejście: Często profile wykonujemy sami, aby idealnie dopasować je do specyfiki Twojego zlecenia. To pozwala nam na realizację nawet najbardziej nietypowych i skomplikowanych projektów. Szybkość realizacji: Montaż sufitu napinanego, np. w przedpokoju, zajmuje nam około 3 godzin. Szanujemy Twój czas i staramy się, aby prace przebiegały sprawnie i bez zakłóceń.   Co oferujemy? Nasze usługi to znacznie więcej niż tylko sufity napinane. Materiał, który wykorzystujemy do sufitów, z powodzeniem montujemy również na ścianach, tworząc unikalne i spójne aranżacje. Ponadto, specjalizujemy się w projektowaniu i tworzeniu: Nowoczesnych lamp: od subtelnych podświetleń po designerskie konstrukcje, które staną się ozdobą każdego pomieszczenia. Efektownych reklam: Nietypowy sufit podświetlany z Logo wyróżnią Twoją Firmę. Ścianek działowych: lekkich i estetycznych konstrukcji, które pozwolą Ci elastycznie zaaranżować przestrzeń. Elementów dekoracyjnych: trójwymiarowych form, półek – wszystko, co pozwoli Ci stworzyć wnętrze z charakterem. Akustycznych paneli: idealnych do biur, sal konferencyjnych czy domowych kin, poprawiających komfort akustyczny.   Naprawy i poprawki po innych wykonawcach Czy Twoja poprzednia ekipa zawiodła, a efekt końcowy jest daleki od oczekiwań? Oferujemy również kompleksowe naprawy i poprawki po źle wykonanych zleceniach.   Zaufaj naszemu doświadczeniu i daj nam szansę na przywrócenie blasku Twoim wnętrzom. Skontaktuj się z nami już dziś i pozwól nam zrealizować Twoje wizje! Gładki Sufit – jakość, na którą zasługujesz. https://gładki-sufit.pl
    • EQ Entrance to najnowsza propozycja renomowanej firmy Konsport, która łączy w sobie estetykę, funkcjonalność i bezpieczeństwo. Jest to idealne rozwiązanie dla nowoczesnych systemów ogrodzeniowych. Multifunkcyjny słupek furtkowy z zadaszeniem wyznacza nowe standardy w projektowaniu przestrzeni zewnętrznych. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrodzenia/polecane/110363-zwieksz-bezpieczenstwo-swojego-domu-z-eq-entrance-funkcjonalnym-slupkiem-furtkowym
    • Dzień Dobry,   Cześć, szukam właśnie sobie jakiegoś projektanta/firmy, która zaprojektuje mi mieszkanie. I interesuje mnie nadzór inwestorski. Mieszkanie w Warszawie - 67 metrów  - Firma 1 - projekt 19430 PLN(290 p m2) + nadzór 11250 PLN(4500 za miesiąc) - Firma 2 - projekt 13400 (200 m2) + nadzór 13400 PLN (200 za m2)   Waszym zdaniem - dużo - za mało? jak to stoi rynkowo w Warszawie.  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...