-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Czy to mają być kosze po obu stronach dachu lukarny? Ten wariant z pierwszego zdjęcia jest generalnie poprawny - trzeba zrobić pomiędzy blachami połączenie na rąbek. Ale to jest zadanie dla blacharza, I to dobrego, bo tu liczą się detale na długości rąbka mamy chociażby zmianę kąta, jego górną część trzeba spłaszczyć itd. Rąbek ma być ukształtowany tak, aby spływająca woda była kierowana na boki (po obu jego stronach), do dwóch rynien koszowych. Jednak powtarzam - po kilku zdjęciach trudno coś oceniać, bo chociażby nie widać na ile głębokie są te obróbki tworzące rynny w koszach. Tu trzeba naprawdę sporych umiejętności, o narzędziach do kształtowania blachy już nawet nie wspominam. To nie jest zadanie dla amatora. Drobne niedociągnięcie i już mamy różnicę pomiędzy wersją szczelną i przeciekającą. PS. Sposób pracy na przesłanym filmie nie budzi mojego zaufania. Nie traktowałbym tego jako wzorca. -
Spróbuj użyć odkurzacza piorącego. Używałem takiego sprzętu dwa razy z zadowalającym skutkiem. Raz wypożyczyłem profesjonalny odkurzacz Karcher i razem z 3 tabletkami, które zużyłem zapłaciłem 80 zł za wynajęcie, a raz wypożyczyłem odkurzacz w sklepie Komfort, tam płacisz 100 zł razem z detergentem. Moim zdaniem kupowanie taniego odkurzacza piorącego byłoby nieskuteczne.
-
Jakiś czas temu dzieciaki bawiły się płynem do tapicerek, chciały wypróbować i... wylały go na krzesło przy komputerze, oczywiście Stwierdziłem, że nic to, wyschnie, natomiast niestety okazało się, że zostały dziwne plamy. Czym to zmyć? Wyszorować jakimś środkiem?
-
Jeszcze jeden material w temacie, niestety nie pokazane jak to wykonuja
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się