igor28 Napisano 26 grudnia 2007 #1 Napisano 26 grudnia 2007 Pytanie jak w temacie. Mam zużyte świetlówki, wiem,że nie można ich wyrzucać do śmietnika...co mam więc z nimi zrobić????
Jagódka Napisano 27 grudnia 2007 #2 Napisano 27 grudnia 2007 Cytat Pytanie jak w temacie. Mam zużyte świetlówki, wiem,że nie można ich wyrzucać do śmietnika...co mam więc z nimi zrobić???? Świetlówki kompaktowe zawierają rtęć i nie można ich wyrzucać do śmietnika.Z tego co wiem to Ikea przyjmuje tego typu żarówki na recycling...
agretti Napisano 27 grudnia 2007 #3 Napisano 27 grudnia 2007 przyjmuje za darmo , wystawia rachunek za usługę czy płaci nam za świetlówki?
Jagódka Napisano 28 grudnia 2007 #4 Napisano 28 grudnia 2007 Cytat przyjmuje za darmo , wystawia rachunek za usługę czy płaci nam za świetlówki? Odnosząc się do ustawy, która mówi o utylizacji zużytego sprzętu - sprzedawca ma obowiązek przyjęcia starego sprzętu pod warunkiem zakupienia nowego sprzętu u niego.
Marcyśka Napisano 28 grudnia 2007 #5 Napisano 28 grudnia 2007 W niektórych marketach budowlanych też można oddać zużyte świetlówki. A zużyte baterie często zbierają w szkołach ; w moim Urzędzie Gminy też można oddać zużyte baterie - za darmo oczywiście.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się