martac20 Napisano 19 sierpnia 2020 #1 Napisano 19 sierpnia 2020 Witam Jestem na samym początku drogi do spełniania moich marzeń. Jednakże totalnie nie mam pojęcia od czego zacząć i proszę o pomoc. Działka rolna o powierzchni 0.8 ha. Brak miejscowego planu zagospodarowania. Otrzymałam wniosek o jego wydanie-czarna magia. Wybrany projekt Temida 2. Nie wiem co w jakiej kolejności załatwiać. Umowa z elektrownia? Myslalam o własnej studni i oczyszczalni. Czy jest ktoś, kto mógłby mnie pokierować? Proszę o pomoc 🙏
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 20 sierpnia 2020 #2 Napisano 20 sierpnia 2020 (edytowany) Będzie wydane WZ, to będzie jasność co do możliwości zabudowy. Edytowano 20 sierpnia 2020 przez Budujemy Dom - budownictwo i instalacje (zobacz historię edycji)
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 20 sierpnia 2020 #3 Napisano 20 sierpnia 2020 Na początek właśnie wniosek o wydanie warunków zabudowy. Wtedy będzie wiadomo co i gdzie na tej działce można zrobić. Następnie wniosek o wyłączenie z produkcji rolnej gruntu pod planowanym budynkiem. Odrębnych wniosków odnośnie studni i oczyszczalni nie będzie trzeba składać. Wystarczy zawrzeć je w projekcie domu i zagospodarowania terenu działki.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się