Witam,
Forumowicze potrzebuje Waszej porady.
Hydraulicy bez konsultacji ze mną wkuli pion kanalizacyjny w ścianę i przekuli się przez wieniec zewnętrzny (wykuli jakieś 13 cm z 25 cm, na długości 20 cm) i do tego przecięli jeden drut zbrojeniowy.
Pytanie na ile to jest ryzykowne dla konstrukcji budynku i pytanie jak to można naprawić?
Zostawić tą rurę i zalać betonem?
Rurę mieli puścić po ścianie i zrobić dziurę w stropie bez ruszania wieńca.
Budynek jednorodzinny z dwoma stropami typu ackermann. Fundament i ława z betonu. Ława szeroka na 60 cm i miejscami na 70 cm. Fundament 30 cm z pełnym wieńcem.
Witam, mam zamiar zmodernizowac kotłownie i przejść z ekogroszku na piec gazowy BUDERUS LOGAMAX PLUS GB192 jednofunkcyjny z zasobnikiem120 litrów. Dwie łazienki 4 osoby powierzchnia grzewcza 180m2 . Dom ocieplony styropianem 12 cm, czy kocioł 18 KW będzie odpowiedni i czy ten model to dobry wybór.
Hm ja próbowałem kiedyś coś zaradzić samemu ale sąsiad namówił mnie na skorzystanie z usług firmy https://tomabud.waw.pl/ i to był dobry wybór. Telefon, szybka reakcja i po problemie. Jeśli ktoś woli mieć spokój z osuszaniem to polecam taki wybór, a ceny są korzystne
Witam , ostatnio wpadła mi w oko reklama "komfortowego osiedla" domków jednorodzinnych "Zielony Zajączków" na północ od Wrocławia. Z tego co widzę na ich stronie internetowej ceny są ok, ale trochę daleko (19 km do centrum) i nie ma gazu ani kanalizy. No i trochę blisko torów kolejowych. Słyszałem, że ten teren może być podmokły. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się