Sławek KRK Napisano 6 czerwca 2020 Udostępnij #1 Napisano 6 czerwca 2020 (edytowany) Witam Proszę o pomoc bo mój fachowiec nie wie jak to zrobić, chodzi o okna kolankowe zespolone z dachowymi Chce mieć w dachu okna 2 zestawy zespolone oddzielone tylko jedną krokwią i wymyśliłem sobie że na poziomie siany kolankowej należy zrobić słupek zbrojony o szerokości 9cm by dało sie wcisnąć jeszcze pianę do łączenia okien bo krokwia ma 10cm szerokości, i na tym słupku położyć krokwie. Czy dobrze myślę czy to sie może jakoś inaczej wykonuje ?? w załączniku zrobiłem poglądowy obrazek, brąz to krokwia a szary to słupek betonowy Edytowano 6 czerwca 2020 przez Sławek KRK (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość Napisano 6 czerwca 2020 Udostępnij #2 Napisano 6 czerwca 2020 Jak masz w projekcie budynku? Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 8 czerwca 2020 Udostępnij #3 Napisano 8 czerwca 2020 Mowa o czymś takim? Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 8 czerwca 2020 Udostępnij #4 Napisano 8 czerwca 2020 Nie ma szerokości okien i rozstawu krokwi. Jeśli okna mieszczą się w dwóch podziałkach krokwi to robi się wymian pozwalający na wykorzystanie podwójnej szerokości. Wariant drug,i to podparcie krowi środkowej na słupku - może być drewniany. Link do komentarza
Eksperci Fakro Napisano 10 czerwca 2020 Udostępnij #5 Napisano 10 czerwca 2020 Dzień dobry, Do porad szanownych poprzedników mogę dodać jeszcze, że w takich sprawach warto zaglądać do instrukcji montażu na naszej stronie fakro.pl. Tutaj można zobaczyć schemat montażu okien w zespoleniu kolankowym, w tym wymiary otworów i szerokości słupków między oknami:https://www.fakro.pl/att/COMMON/prof/roofer/fitting_instructions/roof_windows/BDL_BDR_BVP_BXP_FAKRO.pdf Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się