albert1albi@o2.pl Napisano 4 czerwca 2020 #1 Napisano 4 czerwca 2020 Witam W tym szalonym roku rozpocząłem budowę wymarzonego domu, wybór firmy jak zawsze był trudny, więc wybrałem budowlańca, który stawiał domy znajomym i nikt nie narzekał. Ja niestety musiałem wyjechać w delegacje i nie miałem jak kontrolować budowy. Wracam po 2 tygodniach i zastałem takie o to ściany, pęknięte bloczki, w niektórych miejscach są prześwity pomiędzy pionowymi połączeniami, dużo małych kawałków poupychanych pomiędzy bloczkami. Ja rozumiem by mieć jak najmniej odpadu Mam pytanie czy nie wpływa taki sposób budowy ścian negatywnie na wytrzymałość ścian i czy nie będą przez to robić się mostki termiczne Z góry dziękuję za pomoc
kamien13 Napisano 4 czerwca 2020 #2 Napisano 4 czerwca 2020 Na wytrzymałość ścian nie będzie mieć to wpływu, jedynie na estetykę. Prześwity proponuję wypełnić pianą wysoko-prężną.
Gość mhtyl Napisano 4 czerwca 2020 #3 Napisano 4 czerwca 2020 5 godzin temu, albert1albi@o2.pl napisał: Mam pytanie czy nie wpływa taki sposób budowy ścian negatywnie na wytrzymałość ścian i czy nie będą przez to robić się mostki termiczne Przemurowania są w porządku wiec o wytrzymałość się nie martw. Jest to ściana 2W więc mostki będą przy prawidłowym ułożeniu ocieplenia nie mają prawa istnieć.
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 5 czerwca 2020 #4 Napisano 5 czerwca 2020 Generalnie zachowane są prawidłowe przesunięcia pomiędzy warstwami, tylko w tyn jednym miejscu przy nadprożu z lewej strony jest błąd. Szczeliny dobrze będzie zamknąć przynajmniej zaprawą. I tyle.
dedert Napisano 6 sierpnia 2020 #5 Napisano 6 sierpnia 2020 U mnie na jednej ścianie tak zrobili. Kilka warstw nie jest przewiązanych jak widać, ponadto jest przewiązana ściana działowa wewnętrzna
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się