Mmmagdalenkaaa Napisano 5 maja 2020 Udostępnij #1 Napisano 5 maja 2020 Witam serdecznie:) Mam pytanie dotyczące podmurówki czy fundamentu pod ogrodzenie. Mam działkę 1000m2,(przód i tył 28m, prawy bok 34m, lewy bok 38m) która podniesiona jest z 0,5 m ziemią, chce zrobić ogrodzenie drewniane z 3 stron a z przodu jakieś ładniejsze, murek z drewnem. Jak proszę firmy o wycenę to wyceniają mi zrobienie fundamentu 1,20 m (0,5 m podniesiona ziemia + 10 cm będzie wystawać nad działką + z 60 cm w ziemi by nie zalewać sąsiada) + słupki i sztachety drewniane w cenie od 60.000 do nawet dostałam wycenę 90.000 zł PYTAM ZA CO !!!!! Czy ktoś mi powie ile może kosztować zrobienie takiego fundamentu pod ogrodzenie? Przesyłam zdjęcie ceny 1m2 za zrobienie u mnie fundamentu, jednej z firm????- czy jest to możliwe? Pozdrawiam MAGDALENA GRONOWSKA 6680255554 magdalenkagronowska@gmail.com cena 1m2 fundamentu.rtf Link do komentarza
animus Napisano 5 maja 2020 Udostępnij #2 Napisano 5 maja 2020 4 godziny temu, Mmmagdalenkaaa napisał: PYTAM ZA CO !!!!! Drewno, ogrodzenie drewniane zwłaszcza sztachetowe, deski poziome są tańsze. https://kb.pl/porady/cennik-ogrodzen-ile-kosztuja-rozne-rodzaje-plotow/ Link do komentarza
Mmmagdalenkaaa Napisano 6 maja 2020 Autor Udostępnij #3 Napisano 6 maja 2020 Bardzo dziękuję za odpowiedź Coś może z tego wyliczę Link do komentarza
Eksperci Joniec Napisano 28 maja 2020 Udostępnij #4 Napisano 28 maja 2020 Koszt fundamentu zależy od wielu czynników. Np. od tego, jak głęboko jest budowany - powinien sięgać poniżej strefy przemarzania gruntu, czyli pow. 80-120 cm w zależności od rejonu Polski; zależy od tego, czy są spadki terenu; itd. Zachęcamy do kontaktu z wykonawcami, z którymi nasza firma współpracuje. Dane firmy można wyszukać na naszej stronie: https://www.joniec.pl/partnerzy.html Link do komentarza
grzesiek222 Napisano 1 czerwca 2020 Udostępnij #5 Napisano 1 czerwca 2020 Czym prostszy płot i mniej wymagań, tym taniej, a ceny zależne od regionów Polski są. Wiem z doświadczenia Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się