Czy ktoś potrafi wyjaśnić dlaczego konkretna osoba prywatna ma obowiązek bezpłatnego świadczenia pracy na nie swojej własności, w interesie publicznym?
Komentarze, w których użytkownik forum uważa, że istnieje brak logiki w tym, że z jednej strony właściciel nieruchomości jest odpowiedzialny za odśnieżanie chodnika a z drugiej strony, spożywanie alkoholu na tym samym chodniku jest karane mandatem za spożycie w miejscu publicznym przeniosłem do nowego wątku ⤵️
Dzień dobry,
Planuję wyposażenie nowej hali produkcyjnej i trafiłem na stronę www.maglo.pl. Mają spory wybór sprzętu – regały, wózki widłowe, owijarki i wiele więcej. Czy ktoś z Was miał do czynienia z tą firmą? Interesuje mnie, jak wypadają ich produkty i jak wygląda współpraca z nimi. Każda opinia będzie pomocna
Czy istnieje sprzeczność lub brak logiki w tym, że z jednej strony właściciel nieruchomości jest odpowiedzialny za odśnieżanie chodnika (traktowanego jako część publiczna w tym kontekście), a z drugiej strony, spożywanie alkoholu na tym samym chodniku jest karane mandatem za spożycie w miejscu publicznym?
Osoba, która rozpoczęła ten wątek myli dwa różne aspekty prawne, stąd poczucie braku logiki. Obowiązek odśnieżania chodnika i zakaz spożywania alkoholu w miejscach publicznych to dwa odrębne przepisy, służące różnym celom, ale oba mają na celu dobro publiczne. „Chore państwo” to subiektywna ocena pytającego, wynikająca z niezrozumienia specyfiki tych regulacji.
Recommended Posts