Skocz do zawartości

Jaki kredyt

Recommended Posts

Napisano
Szukam dobrego banku który, jeśli to możliwe udzieli mi kredytu pod zastaw domu którego jeszcze nie mam. Mam pytanie do forumowiczów: który z banków jest tym najlepszym. I co to jest vibor albo vybor. (Taki termin usłyszałem niedawno i zupełnie nie rozumiem co to znaczy)
Napisano
Ciężka sprawa z wyborem banku, bo to w jakim banku możesz wziąć kredyt zależy od Twojej zdolności kredytowej, która w każdym banku jest wyliczana na podstawie innych danych.

Osobiście mam dobre zdanie na temat Millennium, choć i on nie jest bez wad.

Na pewno nie polecam Ci doradztwa kredytowego, gdyż oni najchętniej proponują te banki z którymi maja podpisane najkorzystniejsze umowy o prowizjach od przyniesionego klienta. Poza tym nie są w stanie dać takiej oferty jak bank macierzysty, bez pośredników.

Co do terminów bankowych polecam adres:
https://budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view/id,1276/Itemid,32/
Napisano
Cytat

Szukam dobrego banku który, jeśli to możliwe udzieli mi kredytu pod zastaw domu którego jeszcze nie mam. Mam pytanie do forumowiczów: który z banków jest tym najlepszym. I co to jest vibor albo vybor. (Taki termin usłyszałem niedawno i zupełnie nie rozumiem co to znaczy)

Wibor w każdym banku jest taki sam bo to nie bank go ustala a wiec powinienes sie skupic na marzy jaka narzuca bank,
znajomy chodzil po bankach i szukal najlepszej oferty ostatecznie wzial kredyt w bph, mowil ze w innych na poczatku wszytsko wygladalo lepiej ale jak sie pozniej okazalo jakies ukryte koszty a w bphu wszytsko jasno i prosto , zawsze pytaj o calkowite koszty kredyty koszty aneksowania umow i takie tam ... pzdr
Napisano
kolego przede mna tez ten dylemat. w jakim banku? Staram sie zorintowac ktory bank ma najlepsza oferte i rozmawialem z kolega ktory pracowal kiedys w 2 bankach w getin i dominet. Poradzil mi ze jedna z najepszych ofert ma poprostu bank spoldzielczy (on bral kredyt wlasnie w tym banku). Nie orientowalem sie jeszcze ale bardzo zachwalal, decyzje dostal juz po kilku dniach i byl bardzo zadowolony. Warto sprawdzic. pozdrawiam. adam bielsko-b
Napisano
A ja mam słowo w sprawie sporu Millennium vs. PKO BP.

Wyobraźcie sobie, że sposób obliczania zdolności kredytowej w tych bankach jest tak różny, że przy tych samymych wymaganyh dokumentach w Millennium można wziąć kredyt na 400 tyś zł (działka+budowa domu) a tej zdolności nie wystarcza na zakup ziemi za 100 tyś w PKO BP!!

Czekam na komentarze.
  • 2 tygodnie temu...
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
A ja już brałam kredyt hipoteczny i polecam wszystkim GEMoney Bank. Dla mnie są bardzo rzetelni, mają jasne warunki. szybka realizacja. Najlepiej jest brać kredyt tak duży jak hipoteczny we frankach szwajcarskich.
To moje zdanie.
Pozdrawiam Hania
Napisano
Cytat

Ciężka sprawa z wyborem banku, bo to w jakim banku możesz wziąć kredyt zależy od Twojej zdolności kredytowej, która w każdym banku jest wyliczana na podstawie innych danych.

Osobiście mam dobre zdanie na temat Millennium, choć i on nie jest bez wad.

Na pewno nie polecam Ci doradztwa kredytowego, gdyż oni najchętniej proponują te banki z którymi maja podpisane najkorzystniejsze umowy o prowizjach od przyniesionego klienta. Poza tym nie są w stanie dać takiej oferty jak bank macierzysty, bez pośredników.

Co do terminów bankowych polecam adres:
https://budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view/id,1276/Itemid,32/

Czytałem ostatnio w internecie ranking banków w zakresie kredytów hipotecznych oraz budowlano-hipotecznych i rzeczywiście bank Millenium wypadł najlepiej.Pozdrawiam

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Z fotografii wynika, że minimalny spadek da się zachować, będziesz tylko musiał tę rurę kanalizy zabudować, bo pod nią będzie trudno utrzymać porządek i czystość. Jak u mnie, niemal dokładnie, tylko ja mam w drugą stronę. .  Jak to potem "schować" to już kwestia wyobraźni, może nad nią jakąś szafeczkę da się zmieścić?  
    • Witam, dziękuję za wszystkie odpowiedzi.   Pytanie padły dwa: 1. Odnośnie statusu mieszkania. Jest to stan developerski w budynku wielorodzinnym oddanym do użytkowania. Jest zarządca na budynku. 2. Wymiar od ściany to około 60 cm      
    • Temat dotyczy wiaty, która została postawiona za zgodą właściciela działki "A" na działce "B". Wiata przez wiele lat miała konstrukcję na czterech słupach oraz dach z blachy. Z przodu zamontowana została roleta. Budynek "A" postawiony został na granicy działki.    W tym roku właściciel działki B zdecydował się bez zgłoszenia na domurowanie z betonu komórkowego ścian. Co zostało zgłoszone do nadzoru budowlanego. Inspektor stwierdził, że nadal jest to konstrukcja lekka i nie zabudowana z 4 stron, więc nadal pełni rolę wiaty. Właściciel działki "B" po kontroli zamiast rolety wstawił drzwi prowadzące do budynku w ścianie z bloczków komórkowych oraz dokończył wszystkie ściany.    Czy posiadając zgodę na wybudowanie wiaty właściciel działki nr B ma prawo dokonać zabudowy tej wiaty bez zachowania dystansu pomiędzy budynkami ? (wg. inspektora tak), jak również czy może dobudować piętro ?  (wg. inspektora tak).   Czy ktoś może pomóc w tym temacie ?
    • Dzień dobry, posiadam działkę na której jest już wybudowany fundament (szerokość 40cm) o wymiarach 8 x 9m co daje po obrysie zabudowę 72 m2 - miał na nim powstać budynek gospodarczy. Szukam projektu domu na zgłoszenie który mógł bym na nim postawić. Interesuje mnie dom parterowy z poddaszem do adaptacji, dach dwuspadowy. Technologii jeszcze nie wybrałem, ale skłaniał bym się ku murowanemu. Nie jestem obeznany z tematem i czy mógł bym wybrać np.: Projekt domu Z73 o zbliżonych wymiarach 7,86 x 9,06 m lub Projekt domu A-130 Dom lipowa 7,86 m x 8,86 m i go adaptować do istniejącego fundamentu?   Załączam poglądowo stare plany domu gospodarczego.  
    • Taki grzejnik (jedna płyta i ożebrowanie) o wymiarach 60×60 cm maa moc ok. 610 W dla parametrów 75/65/20°C.  To praktycznie tyle samo co największy z wymienionych  grzejników drabinkowych (618 W, grzejnik 25×165 cm) przy identycznych parametrach zasilania.  Czyli w tym przypadku mamy zastąpienie starego grzejnika nowym o tej samej mocy. Przy innych parametrach zasilania zmiany mocy obu grzejników też będą niemal identyczne.  Natomiast mniejszy grzejnik drabinkowy 25×77 cm będzie miał prawie dwa razy niższą moc niż stary model płytowy - 363 W, dla parametrów 75/65/20°C. Wymiana na taki jest już mocno ryzykowna, z utrzymaniem pożądanej temperatury w łazience może być problem.  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...