Kaska Napisano 4 listopada 2007 Udostępnij #1 Napisano 4 listopada 2007 W temacie "Kominek z płaszczem wodnym a rekuperacja" czytam ,że tego typu kominki ulegają szybkiemu rozszczelnianiu , jak rozumiem, zalewając dom, niszcząc podłogę itp. Bardzo dużo ludzi jednak chwali sobie ten system ogrzewania - słyszałam sporo pochlebnych opinii. Jeśli ten system nazywany jest tutaj przestarzałym to jaki jest nowszy? Przyznam,że kominek jako źrodło ogrzewania domu wydaje się dość nieskomplikowanym systemem. Link do komentarza
Kaska Napisano 4 listopada 2007 Autor Udostępnij #2 Napisano 4 listopada 2007 Przepraszam, temat brzmi: "ogrzewanie kominkowe a rekuperacja". Ale głownie mowa tam o kominkach z płaszczem wodnym. Link do komentarza
45:) Napisano 11 listopada 2007 Udostępnij #3 Napisano 11 listopada 2007 ja uzyskuje odpowiedzi na wiele nurtujacych mnie pytan na stronce twojekominki. Kupilem u nich kominek a teraz korzystam z ich obslugi fachowej...pozdrawiam Link do komentarza
agretti Napisano 11 listopada 2007 Udostępnij #4 Napisano 11 listopada 2007 Strona sympatyczna ,tylko się otwiera strasznie długo Link do komentarza
45:) Napisano 13 listopada 2007 Udostępnij #5 Napisano 13 listopada 2007 pewnie dlatego ze maja za dużo towaru:) ale to chyba na plus:) pozdrawiam Link do komentarza
Sowik Napisano 16 listopada 2007 Udostępnij #6 Napisano 16 listopada 2007 Sam wkład do mnie nie przemawia. Ja chę zobaczyć jak taki kominek wygląda po obudowaniu a tam nie ma przykładów. Link do komentarza
Kaska Napisano 16 grudnia 2007 Autor Udostępnij #7 Napisano 16 grudnia 2007 Ale jak to jest z tego typu kominkami? Są przestarzałe czy nie? Link do komentarza
adamis Napisano 16 grudnia 2007 Udostępnij #8 Napisano 16 grudnia 2007 Przestarzałe?Parę lat na rynku i już?A ewentualne rozszczelnienia dotyczą raczej drzwiczek itp.,a nie strony hydraulicznej. Link do komentarza
45:) Napisano 19 grudnia 2007 Udostępnij #9 Napisano 19 grudnia 2007 kominek to inwestycja na cale zycie dlatego musi byc dobry, dobrze zamontowany by mogl sluzyc pokoleniom, to z czego jest wykonany i jak wykonczony ma rowniez ogromne znaczenie. Link do komentarza
mojpierwszydom Napisano 19 grudnia 2007 Udostępnij #10 Napisano 19 grudnia 2007 Cytat dobrze zamontowany by mogl sluzyc pokoleniom, Fajne to ale dom jest mój. I ja sie mam w nim czuć dobrze nie pokolenia. Link do komentarza
Horm Napisano 19 grudnia 2007 Udostępnij #11 Napisano 19 grudnia 2007 W pełni popieram. W dzisiejszych czasach dzieci raczej sprzedają domy swoich rodziców i dają dyla. Dom ma służyć temu kto go sobie zbudował i ma w nim wychować potomaków Przed domem zaś posadzić drzewko:-).Co do kominka, to sam bez żadnych obaw będę go montował. Wszak jest to dodatkowe źródło ciepła, które szkoda wpuszczać w komin. Link do komentarza
45:) Napisano 20 grudnia 2007 Udostępnij #12 Napisano 20 grudnia 2007 no moze i macie racje..domy sprzedaja ale i nie sprzedaja, a nawet jak sie sprzedaje to dobry kominek troche doda mu wartosci. Co do montarzu ja postawilem na tych cos ie na tym znaja. Nie biore sie za cos w czym nie jestem specem:) niech zrobia to ludzie ktorzy z tego co wiem robia to swietnie. pozdrawiam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się